Jardineres a Vivand per garantir la seguretat dels vianants

Els grans testos es mantindran als accessos a Carlemany fins al 4 de gener i l’embelliment permetrà posar-hi pilones a la primavera

Jardineres a Vivand per garantir la seguretat dels vianantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va col·locar ahir una desena de jardineres a l’avinguda Carlemany per tal de dotar la principal artèria comercial de la parròquia de més seguretat i evitar atacs ter­roristes amb vehicle rodat, tot just tres mesos i mig després de l’atemptat a la Rambla de Barcelona. La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, va explicar que s’ha procedit a la col·locació d’aquests elements per recomanació de la policia. “El sotsdirector del cos es va comunicar amb nosaltres per aconsellar-nos que la mesura s’implementés en aquests dies de major afluència turística”, va dir Marín. La previsió és mantenir les jardineres fins al 4 de gener.

Marín no descarta que les deu jardineres, que fins al dia abans de la cavalcada de Reis es mantindran repartides per tots els accessos a l’avinguda, tornin a posar-se en dies de molta concurrència els pròxims mesos, com podria ser per Carnaval i Setmana Santa. La cònsol major va recordar que la instal·lació d’aquests elements és, de moment, provisional “perquè la previsió és que els treballs d’embelliment a l’avinguda Carlemany comencin a l’abril o el maig”. Serà amb aquesta obra que el comú implementarà “elements de seguretat permanents a l’avinguda”, com podrien ser pilones que regulin l’accés de vehicles, va apuntar Trini Marín. “Amb l’embelliment, s’hi posarà un sistema que serà molt més modern”, va resumir Marín. La cònsol va afegir que els operaris del comú han col·locat les jardineres seguint “les directrius de la policia” i que s’ha col·laborat en tot moment amb el cos. “Ha estat un treball conjunt”, va dir.

De la mateixa manera, Marín va posar en valor que “la policia ha tramès al cos de bombers la col·locació d’aquests elements, en cas que haguessin d’intervenir en qualsevol incidència” a la zona de Vivand.

A més, la cònsol va afegir que “en la col·locació de les jardineres s’ha procurat assegurar l’accés als aparcaments que hi ha a la zona i als hotels Les Closes i Hotel Casa Canut”. Trini Marín va destacar que per al comú escaldenc “la prioritat és la seguretat”, i va posar en relleu que aquest tipus d’elements no només han de ser efectius en el cas de temptativa d’atemptat, sinó per evitar incidències d’altres tipus amb vehicles en zona per a vianants.

Meritxell, també salvaguardada

Les jardineres de protecció a l’avinguda Meritxell van col·locar-se per primera vegada dissabte passat 2 de desembre, segons fonts del comú de la capital. Aquests elements s’han col·locat als accessos a la zona per a vianants de l’avinguda i són grans testos amb un arbre que es posen al migdia i es treuen diàriament a les 10 del vespre. En aquest cas, també en coordinació amb la policia, la intenció del comú és que es col·loquin en dies susceptibles de major afluència de persones, com s’està fent durant tots els dies del pont de la Puríssima o es farà per festes de Nadal, a més d’en successius dissabtes. Les jardineres de l’avinguda Meritxell s’instal·len als accessos pels carrers de la Unió i la Borda (accés a l’Hiper) i per la plaça de la Rotonda. També en aquest cas es tracta d’una mesura provisional, perquè les obres d’embelliment de Meritxell, previstes per començar l’1 d’abril, inclouran elements permanents de seguretat a la zona.

tracking