reportatge

Urbanisme i natura

L’arquitecte Christoph Ingenhoven farà el projecte urbanístic del Falgueró amb la idea que sigui un espai mimètic amb la natura i que aprofiti al màxim l’espai.

Urbanisme i natura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada són més els projectes urbanístics que volen assimilar l’estructura dels edificis amb l’entorn que els rodeja. No és que hagi de passar desapercebut, però sí que no quedi extremadament visible. La Querola de Jean Nouvelle a Ordino n’és un exemple, i també ho serà el del Falgueró a Escaldes-Engordany. L’arquitecte alemany Christoph Ingenhoven va guanyar el concurs internacional per desenvolupar-lo, i malgrat que encara no té data d’inici d’obres, sí que explica que un dels principals objectius serà unir “al màxim” el treball arquitectònic amb el respecte al medi ambient. “Hem dividit el projecte en varis sectors, i en el primer farem tres torres en diferents altures i com és un projecte de grans dimensions i està tocant a la muntanya, la idea és integrar l’arquitectura amb la natura” va dir, durant una conferència al Centre de Congressos la setmana passada.

La idea és mantenir l’equilibri entre els dos medis, i la manera de fer-ho serà “utilitzant uns materials que es mimetitzin i fent un ús del color i de les estructures que no marquin una gran diferència amb l’ambient”. En aquest sentit, l’arquitecte volia deixar clara la importància de respectar la naturalesa de la zona. “Intentarem aprofitar al màxim l’espai, un concepte fonamental aquí a Andorra. Hem hagut de destrossar una muntanya, i per això, la part fonamental serà la seva reconstrucció”.

Ingenhoven veu la construcció d’edificis alts com l’única via d’expansió urbanística a la zona de la vall central. “Andorra té un problema d’espai a conseqüència de la densificació urbana, això vol dir que les construccions del futur s’hauran de fer cada vegada més amunt, a la muntanya, per aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix”, va dir. A més, també és partidari de la “concentració i l’aprofitament” de l’espai, per això, el Sector A, el primer que es construirà, tindrà uns 100 habitatges, “però encara podria variar”. Seran edificis de 15 plantes amb aparcament i el pressupost no està tancat. El que sí que hi haurà segur seran jardins verds entre les torres que estaran oberts al públic.

tracking