El comú preveu tancar el 2018 amb un dèficit d'1,4 milions d'euros

La corporació utilitzarà els romanents de tresoreria per no generar més deute

El comú preveu tancar el 2018 amb un dèficit d'1,4 milions d'eurosSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino ha pressupostat per a l’any 2018 un dèficit d’1,4 milions d’euros. Per evitar incrementar el deute, la corporació farà ús de romanents de tresoreria per la mateixa quantitat de tal manera que el resultat pressupostari de l’any que ve serà zero. “Aquest serà el darrer exercici del mandat amb dèficit i ens ho podem permetre perquè tenim prou romanent de tresoreria per fer-ho”, va defensar la consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma, quan va ser interpel·lada per la consellera de la minoria liberal Eva Choy en la sessió del consell de comú, que es va celebrar ahir.

Etiquetes:

El pressupost preveu uns ingressos d’11,9 milions d’euros (7,6 corrents i 4,3 per transferències) i unes despeses de 13,4 milions (7,6 corrents, 3,2 per inversions i 2,6 per actius i passius financers). Els comptes es van aprovar amb els vots de la majoria i amb l’abstenció de la minoria, que tampoc va votar a favor ni en contra del marc pressupostari per al 2016-2019. L’equip comunal preveu tancar el mandat amb un deute del comú de 12,5 milions, que juntament amb el de Secnoa quedarà en 17,5 milions. La corporació estarà, amb un 153%, per sota del sostre d’endeutament. L’any que ve es retornarà un milió d’euros de deute.

El fet que el 2018 s’incrementi en un milió d’euros la transferència de Govern –s’aplicarà la no congelació aprovada enguany– anirà a favor del capítol d’inversions. Dels 3,2 milions previstos, 1,1 més que aquest any, un es destinarà a la reforma del centre esportiu. Es remodelaran els vestidors i s’hi fara un edifici al costat per tenir noves sales. També es finalitzarà la reforma de les escoles velles, on s’ubicaran els serveis culturals, es renovaran les parades de bus, es farà un aparcament a Arans i l’adaptació de Casa Ferino com a Casa de la Muntanya.

Inversors a Ordino-Arcalís

En espera de saber si finalment hi ha un inversor privat a Arcalís, el pressupost del comú preveu diverses partides per a l’estació. Mig milió en concepte d’inversió a Secnoa i 1,4 pel cànon. Respecte a l’evolució del concurs públic, les conselleres de la minoria van confirmar que cap de les quatre empreses que han retirat el plec de bases és l’inversor dels liberals.

INAUGURACIÓ DE LA MINICENTRAL HIDROELÈCTRICA D'ARCALÍS

La minicentral hidroelèctrica d’Arcalís, en marxa des del febrer, va quedar ahir inaugurada. La instal·lació pot produir fins a 2 milions de kWh anuals, l’equivalent al que consumeix anualment Arcalís. Ja ha produït 1,7 milions, l’equivalent al consum anual de 350 llars.

tracking