El comú destina 14 milions a obres i embelliment durant el 2018

Instal·larà una cinta per transportar els vianants al carrer Ciutat de Valls i les avingudes Príncep Benlloch i d’Enclar tindran un carril menys

El comú destina 14 milions a obres i embelliment durant el 2018COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El lema per al 2018 a la parròquia serà el de l’any de la paciència, perquè tota Andorra la Vella estarà en obres per crear la capital del futur.” Ho va dir ahir la cònsol major, Conxita Marsol, en la roda premsa en què va presentar els treballs que es realitzaran a diversos punts d’Andorra la Vella l’any que ve i que suposaran una inversió de 14 milions. Cinc milions es destinaran a la remodelació de l’avinguda Meritxell –el gruix de les obres es farà entre abril i juliol– i la resta en gairebé una dotzena més de projectes. Un d’ells serà la instal·lació d’una cinta transportadora al carrer Ciutat de Valls que “el farà més accessible i facilitarà la pujada als vianants en una via on viuen moltes persones grans”. Es col·locarà a un lateral del carrer, estarà dividida per trams per respectar les entrades als pàrquings, eliminarà places d’aparcament, tindrà un cost de mig milió d’euros i estarà acabat el 2019. En aquest car­rer també s’actuarà prop de l’escola, on es construirà una plaça.

L’any que ve, després que el comú hagi arribat a un acord amb la propietat del terreny, s’impulsarà la remodelació de l’avinguda d’Enclar. La corporació, que invertirà mig milió d’euros, vol convertir l’avinguda en un passeig. Ampliarà les voreres i eliminarà un dels tres carrils de circulació. També farà més àmplies les voreres de l’avinguda Príncep Benlloch. Hi destinarà un milió d’euros i tindrà un carril de circulació. Encara no s’ha decidit quin serà el sentit, com encara no s’ha fet en la part alta de Meritxell.

El 2018 també es pavimentarà el carrer del Puial i s’actuarà al de la Plana, a Santa Coloma. S’invertiran 800.000 euros, una part a càr­rec del Govern, per construir voreres al costat de l’escola andorrana perquè “els infants puguin anar al col·legi amb garanties”. A Santa Coloma també s’iniciarà l’any que ve la primera fase d’un parc fluvial (300.000 euros), projecte que es va presentar al matí al consell d’infants. Els nens van demanar a la cònsol una piscina i una zona de jocs coberta.

La senyalització de tots els aparcaments de la parròquia, la substitució del paviment del pàrquing de Prat de la Creu, la continuació de la xarxa de separativa d’aigües (500.000 euros) i la continuació de la remodelació del centre esportiu dels Serradells (1,5 milions) i de la mitjana a l’avinguda Tarragona, són altres projectes.

Jardineres anti-terroristes

Marsol van anunciar que la setmana vinent s’instal·laran jardineres als accessos a la zona per a vianants de l’avinguda Meritxell per evitar atacs terroristes aquest Nadal. Concretament, seran jardineres amb un arbre que es posaran a partir del migdia i es trauran a la mitjanit. Es col·locaran als accessos pels carrer de la Unió i la Borda (accés a l’Hiper) i per la plaça de la Rotonda.

ACORD DE SANT JULIÀ O EL QUE DIGUI LA JUSTÍCIA.

La cònsol major d’Andorra la Vella va lamentar que la sentència del Tribunal Constitucional que es va conèixer dimecres hagi desestimat el recurs presentat per la capital respecte a la decisió del Superior que insta a aquest comú a anar a la justícia civil per resoldre el conflicte amb Sant Julià de Lòria respecte els límits a la zona de la Margineda. Referint-se a la sentència del Superior i amb un visible enuig, Conxita Marsol va assegurar no entendre “com un tribunal no pot veure que aquesta part de la Margineda és Andorra la Vella”, tenint en compte que els xalets que hi ha a la zona “han pagat tota la vida els impostos a Andor­ra la Vella, és la parròquia on la partida de naixement diu que han nascut [els qui hi viuen] i és on voten i són electes”. Marsol va anunciar que la setmana que ve es reunirà amb tot el comú (majoria i minoria) per informar de la situació i decidir els passos a seguir. La cònsol creu que encara hi ha marge per arribar a un acord amb Sant Julià de Lòria. “Potser és el moment d’iniciar converses amb el comú perquè crec que tenen molt clar que allò és Andorra la Vella”, va dir.

tracking