Reportatge

L'humorista Quim Masferrer obre la temporada de Nadal

L’humorista Quim Masferrer va atreure fins a 4.500 persones a l’acte d’inauguració de la temporada de Nadal al centre comercial escaldenc en un monòleg que es va convertir en “un petit Foraster” on va aprofitar per conversar i fer broma amb alguns assistents.

L'humorista Quim Masferrer obre la temporada de NadalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’humorista Quim Masferrer va tornar ahir a Andorra per fer “un petit Foraster” (nom del programa que presenta a TV3 i que torna al gener) després de l’emissió del capítol dedicat al Principat el juny passat. Va ser en el marc de l’encesa de llums de Nadal d’Illa Carlemany, un acte habitual a final de novembre però que aquest cop, per la presència de l’actor, va aplegar fins a 4.500 persones que no es van voler perdre el monòleg de vint minuts que va oferir Masferrer des de les escales del recinte. Ho va explicar després als periodistes: va acceptar la invitació amb l’avís que faria l’encesa a la seva manera (si no, amb un electricista n’hi hauria prou, va ironitzar), amb un toc personal que va convertir l’acte en la reedició d’un programa que arribarà l’any que ve a la cinquena temporada. Un Foraster versió reduïda que va dur Masferrer a voltar per l’Illa i a parlar amb els assistents.

Arribar i moldre (ell mateix es mostraria sorprès posteriorment): la primera dona amb qui va parlar va confessar que es gasta 45 euros setmanals comprant allà, 2.340 euros l’any. “Va granada, vostè!”, va amollar l’humorista. El segon també va provocar rialles: no va voler dir el nom perquè ha fet “una cosa molt grossa” però sí que va revelar el cognom (Montaner). Acte seguit, una dona de Barcelona que va portar la mare a l’Illa expressament per l’encesa de llums tot i no conèixer de res l’artista convidat. En David, d’Ordino, a qui després d’una mala època familiar li torna a agradar el Nadal. La Isabel, 33 anys al país, que demana un mòbil nou per Nadal. En Rubèn, treballador de seguretat de l’Illa, que espera “no estar molts anys aquí”. I la Maia, una gossa “amb nom d’abella” que va sorprendre Masferrer perquè no sabia que es podien entrar animals. I evidentment no podia faltar la cloenda prèvia a l’encesa de l’arbre i les llums de Nadal del centre comercial sense la frase que ha fet famós El Foraster: “Gent de l’Illa, sou molt bona gent!”.

Masferrer va tenir un record pels protagonistes del programa de TV3 que va gravar al Principat. Uns personatges que el gironí té moltes ganes de retrobar. L’actor es va mostrar “molt content” de tornar a Andorra, ja que “fer un Foraster crea un vincle d’amistat”. “M’agrada molt pujar a Andorra. La duana fa que tingui un punt exòtic”, va confiar als periodistes un cop acabat l’acte.

Masferrer va fer èmfasi en el goig de descobrir indrets coneixent els que hi viuen. “La gent que t’explica coses seves permet emocionar-te i conèixer un lloc a través seu.” L’humorista va destacar que no havia participat mai en cap acte d’encesa de llums de Nadal però va subratllar que malgrat que “una cosa així no convida que la gent t’expliqui coses”, Déu n’hi do el que van xerrar les persones a qui va posar un micròfon davant. “Per poc que escoltis la gent ja t’explica coses”, va manifestar, afegint que “no hi ha res que m’apassioni més que conèixer gent i conèixer llocs a través de la gent”. Masferrer tornarà a les pantalles dels espectadors de TV3 al gener amb una temporada on s’endinsa al barri de la Mina de Barcelona i conviu amb monges en un monestir.

L'humorista Quim Masferrer obre la temporada de Nadal

tracking