Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escaldes-Engordany

El comú destina 373.400 euros a la separativa d'aigües i l'embelliment del carrer Santa Anna

La consellera de Finances, Núria Gómez, ha donat a conèixer la liquidació de comptes del tercer trimestre, que s'ha tancat amb un dèficit de 362.000 euros
Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany d'avui.

El comú destina 373.400 euros a la separativa d'aigües i l'embelliment del carrer Santa Anna

Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany d'avui.

M.T.
Actualitzada 20/11/2017 a les 20:36
A principis de l'any vinent començaran les obres per separar les aigües pluvials, residuals i termals del carrer Santa Anna d'Escaldes-Engordany, així com renovar la resta de serveis i el seu embelliment. Durant les deu setmanes que duraran els treballs, els vehicles seran desviats per l'avinguda Copríncep de Gaulle, i s'aprofitarà per ampliar les voreres perquè tinguin un metre d'amplada a cada banda i amb els mateixos materials que l'avinguda Carlemany.

Les obres tenen un cost de 422.514 euros, 373.419 dels quals seran assumits pel comú d'Escaldes-Engordany. Amb aquesta adjudicació, la corporació avança cap al compromís de tenir tota la xarxa separativa enllestida el 2020. De cara l'any vinent, es destinaran 1,3 milions d'euros a fer els treballs a l'avinguda Fiter i Rossell, i només quedaran pendents les separatives de la carretera dels Vilars i d'Engolasters. Des del 2004 s'han invertit més de 12 milions d'euros a aquesta finalitat.

D'altra banda, la consellera de Finances, Núria Gómez, ha donat a conèixer la liquidació de comptes a 30 de setembre, que s'ha tancat amb un dèficit de 362.000 euros després de la compra de la parcel·la de l'antic hotel Casino per gairebé 5 milions d'euros, que finalment es podran finançar íntegrament amb fons propis. Gómez ha destacat que estan molt satisfets pels resultats, ja que el ritme d'execució del pressupost els permetrà tancar l'any per primera vegada per sota del 50% del límit d'endeutament.

Al tancament del tercer trimestre, els ingressos han millorat un 11,3% respecte al mateix període de l'any anterior, ja que els ingressos per ITP són un 50% superiors als pressupostats, i també han millorat els rendiments arrendataris, les cessions obligatòries i la recaptació dels aparcaments. Pel que fa a despeses, les de funcionament es mantenen estables i ja s'ha executat el 84% de la inversió pressupostada, que ascendeix a 9,7 milions d'euros.

Des de l'oposició, tant Cèlia Vendrell (PS) com Marc Magallón (Ld'A), han celebrat el ritme d'execució del pressupost i el fet que les finances estiguin sanejades. En canvi, Magallón ha retret als cònsols que no se l'hagués informat del projecte del carrer Santa Anna, i alhora Vendrell també ha criticat que no l'hagin informat que l'any vinent es faran obres a Fiter i Rossell. A més, la consellera socialdemòcrata també ha volgut traslladar a la sessió de consell de comú el malestar del propietari del vial que uneix Fiter i Rossell amb la zona del Prat del Roure pel fet que encara no s'hagi signat amb el Govern el conveni que ha de determinar qui té la competència d'arranjar el carrer tenint en compte que és utilitzat pels docents de l'escola andorrana.
Trini Marín s'ha mostrat sorpresa per les crítiques i ha assegurat que s'informa periòdicament a l'oposició sobre els acords de junta de govern i dels projectes en curs. Pel que fa a la queixa del privat feta pública per Vendrell, Marín ha indicat que s'està a l'espera de determinar qui ha de fer-se càrrec de la barrera per tancar el carrer que ha demanat el privat, i ha lamentat que la consellera no acudeixi al seu despatx i ho tregui al ple "per donar-li més salsa". "Potser és que ja escalfen motors de cara a les eleccions", ha afirmat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts