La millor diada 2.0Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estava tot preparat perquè els Castellers d’Andorra provessin de descarregar el 3 de 7 en la darrera actuació d’aquest any, però una caiguda en la darrera jornada va fer que s’ho repensessin i es guardessin la idea de cara a la pròxima temporada. “Va ser mala sort, perquè teníem pensat intentar-ho avui [per ahir], però una de les quarts, es va fer mal i és millor deixar-la descansar i ja ho provarem l’any que ve”, deia el Xavi Martínez, el cap de colla. Els castellers van començar la diada amb un pilar de tres que va seguir el de la colla convidada del dia, els Sagals de Vic. La seva cap de colla, l’Anna Tió, “sí, n’hi ha dones i cada cop som més”, reivindicava orgullosa, va explicar que els feia molta il·lusió poder venir fins a Andorra, ja que “no sembla que estiguis en un altre país. Quan ens ho van plantejar, de seguida tothom ens va dir que sí, perquè els feia gràcia i segur que voldrem tornar”. Martínez comentava que els Sagals, que ja han acabat temporada, “s’han portat molt bé, perquè han aixecat castells de sis fora de temporada quan són una colla de vuit. Ens ho hem passat tots molt bé”, reconeixia.

Els castellers estaven concentrats a repetir la millor actuació fins al moment històric. “Com que no podem atacar el nostre objectiu repetirem la nostra millor diada de la història, amb tres castells de sis i un pilar de cinc, però ja estem preparant la nova temporada amb reptes molt més exigents.” Els camises vermelles es prendran uns mesos de descans però tornaran a entrenar al febrer perquè “volem descarregar el 3 de 7 però també volem intentar el 4 de 7. Som ambiciosos”, reia el cap de colla.

La temporada pròpiament dita començarà a mitjans de març amb la diada de la neu, però Martínez deia que abans ja aniran fent pilars per escalfar motors.

tracking