Oposició i veïns reclamen al comú més actuacions al Pas de la Casa

La minoria del PS i Liberals recorden a la majoria que no ha estat capaç de desbloquejar l’acord amb Saetde, però diuen que Govern també hi té molt a fer

Oposició i veïns reclamen al comú més actuacions al Pas de la CasaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Oposició i veïns reclamen al comú d’Encamp que dediqui més esforços a l’embelliment del centre urbà del Pas de la Casa i a desbloquejar l’acord d’intencions amb Saetde, tot i la satisfacció per les actuacions que el Govern preveu per a aquest mandat, que són el passeig del riu, per valor d’1,4 milions d’euros, i la millora a l’avinguda del Consell General.

El conseller a la minoria del Partit Socialdemòcrata (PS), Joan Sans, creu que “els pedacets que hi està fent Govern són molt positius”, tot i que diu que s’estan executant “per contrarestar l’absència d’inversió del comú, del seu mateix color polític, i la incapacitat d’aquest per tancar l’acord d’intencions amb Saetde”, que es troba en punt mort per les desavinences sobre la concessió dels ter­renys de Concòrdia. “Ja vam dir que l’acord d’intencions era estèril”, adverteix Sans.

La consellera a la minoria liberal Maribel Lafoz exposa, a més, que caldria fer l’embelliment “a l’entrada i zona fronterera” més palpable. Lafoz recorda que, amb Saetde, “no només la cosa està bastant bloquejada”, sinó que “estem preocupats perquè el seu accionista majoritari se’n va a invertir a una altra parròquia”, amb referència a la possible entrada de Saetde a Arcalís. “Ens sap greu”, diu la liberal. Maribel Lafoz sosté que estan “pendents de les queixes de brutícia i deixadesa dels veïns” i admet que “els consellers del comú sí que hi fan actuacions”. Tot i que quelcom important ha de ser la modificació del reglament de terrasses, per regular els molts espais que ara mateix s’ocupen a la via pública.

El president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon, explica que “la sensació és bona” respecte als projectes de l’executiu de Toni Martí, especialment pel que fa al passeig sobre l’Arieja, que “permetrà passejar i seure amb vistes a la zona verge francesa” i que està situat en un indret del Pas que fins ara “estava molt degradat”.

Òscar Ramon recorda, però, que Saetde havia parlat d’ender­rocar “una sèrie d’edificis i fer un espai amb estació d’autobusos”, i demana al comú “màximes facilitats” perquè pugui realitzar-se.

Un dels impulsors de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, s’expressa en positiu sobre les inversions de Govern, si bé recorda al comú que “cal arreglar bé el centre urbà”. “Estem molt contents per la passarel·la”, sosté. Carrié és partidari que “es faciliti que Saetde faci les inversions que havia previst, són diners que no haurà de pagar ni el comú ni el Govern”.

Molt lluny dels 45 milions

La minoria considera que Govern també hi té molt per fer. Lafoz és crítica amb la primera fase del passeig. “No hauria d’haver estat una prioritat, serà un dipòsit permanent de neu”, indica. Joan Sans recorda que el total d’inversions al Pas de la Casa “que no es creia ningú” va dir-se que seria “de 45 milions d’euros”. Per això, posa de manifest que “tota l’acció de Govern és només un percentatge” de tot el previst. Del projecte per fer-hi un outlet, que el cònsol va dir que estava en stand by, Carrié recorda que el primer pas hauria estat explicar bé en què consistia, cosa que “no va fer-se”.

tracking