el pAS DE LA CASA

El passeig i l'avinguda del Consell estaran llestos aquest mandat

El projecte de la passarel·la, la segona fase del qual començarà en quatre mesos, costarà 1,4 milions d’euros i ha de servir per desmassificar el centre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passarel·la sobre el riu Arieja i l’embelliment de l’avinguda del Consell General seran les actuacions que aquest mandat enllestirà Govern al Pas de la Casa pel que fa al conjunt de millores previstes al paisatge urbà i a l’entrada del nucli. En el futur caldran més intervencions en carrers i mobiliari urbà. El cap de Govern, Toni Martí, va dir ahir que “cal donar un nou impuls a un motor econòmic de la vida andorrana” i que el seu executiu hi està treballant amb el comú d’Encamp i el sector privat, però també hauran de fer-ho “propers governs”.

La part inicial del passeig on s’ha actuat està formada per una passarel·la oberta de fusta, amb zones de bancs per descansar. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar ahir, justament en la presentació de la primera fase de l’obra, que l’actuació s’ha fet per un valor de 500.000 euros i que va des del pont del riu Arieja fins a l’enllaç amb l’avinguda d’Encamp. “La segona fase s’iniciarà a la primavera, quan desapareguin les primeres nevades, i estarà enllestida a mitjan hivern que ve, amb un cost de 900.000 euros”, segons va comentar també el ministre.

L’actuació allargarà el passeig fins on s’acaba el nucli urbà. El conjunt del projecte una vegada estigui finalitzat costarà en total 1,4 milions d’euros.

Desmassificar el centre urbà

“L’objectiu del nou passeig és que els veïns del Pas de la Casa i tota la gent que visita el poble pugui seguir un circuit per una zona assolellada i massificar una mica menys el centre”, va valorar Jordi Torres. “Amb els comerciants hi hem estat parlant durant tota l’obra, perquè hi hem col·laborat, i estan molt contents que es facin coses d’aquest tipus”, va dir. “Ells diuen que tenen la voluntat d’ar­reglar els edificis perquè la zona sigui més maca”, va afegir el ministre d’Ordenament Territorial.

La voluntat de l’executiu és avançar el màxim possible en l’embelliment aquest mandat i tenir-ne acabada l’avinguda del Consell General. Les obres es porten a terme “segons disponibilitat pressupostària”, va detallar el ministre.

Toni Martí també va destacar les accions que s’han fet fins ara per adequar l’entrada al país per la frontera francesa, com el derrocament de l’antiga duana per part de la República Francesa. El cònsol major, Jordi Torres Arauz, va mostrar-se “molt content” i va recordar que les intervencions al Pas són “una demanda” feta al Govern, i que “l’avinguda del Consell General, que té assignat pressupost per al projecte executiu, serà la cirereta del pastís”. Tor­res Arauz va recordar que “els tres motors públics, comú, Saetde i Govern, tenim voluntat d’invertir al Pas” i que Saetde ha fet ja millores a peu de pistes. “És un projecte a 10 o 15 anys”, va avaluar. La intenció d’esdevenir un outlet quedarà en espera.

PER DECIDIR QUI OPTA AL CONCURS D'ARCALÍS: SAETDE O PAS GRAU

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, va dir ahir, davant el fet que avui hagi de sortir publicat al BOPA l’edicte pel concurs públic per la compra del 76% d’accions d’Arcalís, que “hi ha dues opcions”: que al certamen es presenti Saetde, de la qual el comú té el 34% de les accions, o bé la societat Pas Grau Internacional.

“Crec que ho estan valorant, si es presenten com a Saetde o com a Pas Grau”, va dir Torres Arauz, que hi va afegir que s’ha reunit recentment amb l’empresari i accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, per tractar la qüestió. “En vam estar parlant amb Viladomat, em va estar explicant una mica el projecte, si el plec de bases reuneix les condicions, la intenció que té és presentar-se”, va comentar el cònsol. Tor­res Arauz va admetre que la diatriba sobre si s’hauria de presentar Saetde, que té una part pública, “és una anàlisi que en el si del comú no l’hem fet encara”, i sobre el qual Joan Viladomat els ha expressat “que no és necessari que tingui el suport del comú per poder-se presentar”. Segons Tor­res, “crec que estigui d’acord o no el comú, s’hi presentarà igualment” si ho creu oportú.

El passeig i l'avinguda del Consell estaran llestos aquest mandat

El passeig i l'avinguda del Consell estaran llestos aquest mandat

tracking