Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Urbanisme

Inaugurat el primer tram de la passarel·la sobre el riu Arieja al Pas de la Casa

La segona fase, que consistirà en allargar el passeig fins al final de la població, es farà a la primavera i tindrà un cost de 900.000 euros
Les autoritats passejant aquest matí per la passarel·la sobre el riu Arieja.

Inaugurat el primer tram de la passarel·la sobre el riu Arieja al Pas de la Casa

Les autoritats passejant aquest matí per la passarel·la sobre el riu Arieja.

ANA
Actualitzada 14/11/2017 a les 18:08
Els habitants i els visitants del Pas de la Casa ja poden gaudir d’un passeig al llarg del riu Arieja. El ministeri d’Ordenament Territorial ha executat les pobres de la primera fase de la passarel·la, que va des del pont del riu fins a l’enllaç amb l’avinguda d’Encamp. La segona fase es construirà durant la primavera de l’any que ve, i consistirà en allargar el passeig fins al final de la població. La primera part de l’obra ha costat 500.000 euros, i la segona està pressupostada en 900.000 euros. El pressupost global, per tant, és d’1,4 milions d’euros.

L’actuació correspon a “les millores del paisatge fronterer” que està fent el Govern, amb la voluntat d’embellir el Pas de la Casa, segons ha destacat aquest dimarts el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. El ministre ha assegurat que els comerciants del Pas estan “molt contents que es facin coses per millorar la imatge de la població” i que “ells també s’esforçaran per embellir els seus edificis”.

En aquest sentit, el cap de Govern, Toni Martí, ha insistit que el Pas és un “nucli històric, que ha tingut molt pes al país”, al qual se li ha de donar un nou impuls. Amb tot, Martí ha matisat que no se n’ha de fer càrrec només l’executiu, sinó que les accions s’han de coordinar amb el comú d’Encamp i el sector privat.

La passarel·la no és l’última intervenció que es farà a la població. El ministre Torres ha recordat que aquesta legislatura també es farà l’embelliment de l’avinguda del Consell General, ja que forma part de la carretera general 1 i, per tant, és competència governamental.
Per la seva part, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, ha recordat que la passarel·la era una demanda del veïnat, i que la reforma de l’avinguda del Consell General serà “la cirereta del pastís”. El mandatari comunal ha admès que estan “molt agraïts pel que fa el Govern per recuperar la part del riu Arieja, que estava molt abandonada”. El cònsol ha remarcat que si el Govern, el comú i Saetde –que ha fet moltes millores a peu de pistes– inverteixen en embellir el Pas de la Casa, “els privats també ho faran”. Amb tot, el projecte global de rentat de cara del Pas va per llarg, de deu a quinze anys, adverteix Torres Arauz.
  • #2 Laurediana
    (14/11/17 21:52)

    Estaria bé invertir els mateixos imports per embellir les dues fronteres...

    Respondre
  • #1 Andreu
    (14/11/17 18:48)

    Ostres, 1,4 milions d'euros??? Els pilars són d'or o que? Padrina's payment. 

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts