TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els inversors tenen fins al 15 de desembre per optar a la compra d'accions d'Arcalís

Mortés explica que s’ha reunit amb Joan Viladomat per comentar els ‘tempos’ del concurs públic però que no hi ha hagut converses amb cap altra empresa

Els inversors tenen fins al 15 de desembre per optar a la compra d'accions d'ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El termini per optar al 76% de l’accionariat de Secnoa, la societat que gestiona el camp de neu d’Arcalís, finalitzarà el 15 de desembre a les dotze del migdia. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar-ho ahir a la sessió extraordinària de consell de comú que va permetre aprovar per unanimitat el plec de bases del concurs públic, amb els vots a favor de la majoria i la minoria. Mortés va reiterar que la privatització del camp de neu, en la qual està interessada Saetde, podrà fer-se efectiva al febrer.

L’edicte es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) dimecres que ve, data a partir de la qual es podrà anar al comú a recollir el plec de bases. Llavors, l’admissió d’ofertes es podrà fer durant 30 dies.

El cònsol major va explicar que l’últim cop que va reunir-se amb l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, va ser fa poques setmanes per “simplement parlar dels terminis en els quals trauríem el concurs”, i va assenyalar que la majoria no ha tingut converses amb cap altra empresa, si bé va reiterar que qui es presenti “hi serà benvingut”. La consellera de la minoria liberal Sandra Tudó va tornar a dir ahir que Mountain Peak Developments, l’empresa que havia tingut en el passat converses amb la minoria, els ha comunicat a ells que “continua interessada a analitzar el plec”, però que no serà fins després d’estudiar-ne els requisits que decidirà si hi opta.

Josep Àngel Mortés va detallar que “les grans línies del plec de bases” es corresponen amb els criteris que van explicar-se en la reunió de poble del 25 d’octubre.

El pla director, imprescindible

L’inversor privat que guanyi el concurs públic per a l’ampliació de capital d’Arcalís obtindrà el 76% de les accions de Secnoa a canvi d’una inversió mínima de tres milions d’euros. La concessió serà per a 50 anys i les inversions s’hauran de fer segons el pla director de l’estació, la primera fase del qual preveu la construcció del telecabina de la Coma per a la temporada 2018-2019, en què l’accionista ja hi serà tot el període d’hivern. El pla director especifica que s’hauran de fer inversions per un valor de deu milions d’euros.

Mortés va apuntar que el comú trigarà més o menys a fer l’adjudicació, que es preveu per d’aquí a tres mesos, en funció de quantes empreses hi hagi interessades. El cònsol va constatar que “el plec de bases no està fet a mida de Saetde, sinó que ho està de les necessitats del comú”. Josep Àngel Mortés va defensar: “Hem tret el concurs perquè hi havia interessada una companyia, com sap molt bé tothom, Saetde.” Però que “a partir d’aquí qualsevol societat o persona interessada s’hi pot presentar, esperem que s’hi presentin els inversors que els membres de la minoria han dit que tenien”. La concessió donarà garanties sobre la gestió i el funcionament d’Arcalís a través d’un acord marc de socis que preveu majories qualificades pel que fa a decisions estratègiques de la societat, com poden ser el finançament, la política d’inversions o nous projectes.

Bo per als treballadors

Josep Àngel Mortés va posar en valor, després de la preocupació copsada en la reunió de poble, que els treballadors d’Arcalís no han de patir per la nova situació. “Jo crec que de cara al personal és una oportunitat que s’obre.” Mortés va recordar que “a Arcalís ja fa tres anys que va canviar-se la forma de gestionar l’estació, per tant no hi haurà cap canvi en aquest aspecte, és una plantilla fidelitzada que està fent la feina”. El cònsol major va insistir que la privatització no suposa “cap canvi” a la marca Vallnord. “Entenem que la marca Vallnord és potent i l’hem de conservar”, va dir.

FUTUR CONCURS PER A L'ACCO

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar ahir que estan treballant en un plec de bases per a la concessió del Centre de Congressos d’Ordino (ACCO), que podria sortir publicat a principi de l’any 2018. Mortés va explicar que “hi ha una empresa que hi està interessada en ferm”. Tot i que no va donar-ne més detalls, sí que va dir que “es tracta d’una empresa andorrana amb una part internacional”, i que no és la mateixa empresa que havia estat interessada en el passat però que no va presentar els papers a temps en l’últim concurs, que va quedar desert fa un any.

tracking