Josep Roig i Rossend Areny diuen que la manca d'informació amb UL era “pitjor”

El conseller de cultura afirma que ara estan a les comissions i l’ex del PS que ells eren maltractats

Josep Roig i Rossend Areny diuen que la manca d'informació amb UL era “pitjor”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Roig i Rossend Areny van ser consellers de la minoria de Sant Julià de Lòria en el darrer mandat d’Unió Laurediana (UL), al capdavant del comú, i segons explicaven, l’opacitat i la manca d’informació “encara era pitjor que ara”, va dir l’actual conseller de Cultura. Per la seva part, l’antic representant del PS va afirmar que “per dir-ho finament, ara estan provant la seva pròpia medicina. Ara poden entendre com ens sentíem nosaltres mentre ells eren al govern”. Aquestes declaracions les van fer després que l’actual conseller de la minoria liberal, Joan Albert Farré, titllés d’“opac” i “d’exercir un abús sobre la minoria” el govern del cònsol major, Josep Miquel Vila, i lamentés la poca informació que se’ls donava sobre qualsevol tema. Areny va matisar que ell ja no està a la corporació i que per tant desconeix com Vila tracta els consellers d’UL, però recordava que en el seu temps “tampoc ens donaven cap mena d’informació. És més, nosaltres ens sentíem maltractats per les seves formes”.

Per la seva banda, Roig defensa va la gestió i la transparència del govern Vila i lamentava les paraules de Farré, ja que enguany “no hi ha cap decisió que es prengui en junta de govern que no hagi de ser ratificada per la comissió corresponent, cosa que abans no passava”. Areny s’hi suma i recorda que fins i tot els negaven la documentació sol·licitada si s’estava en contra de les accions de la majoria. “Quan demanàvem algun informe, de seguida ens el negaven i ens deien que no, només perquè estàvem a l’oposició.”

Roig creu que la denúncia de Farré és fruit d’una “manca d’iniciativa i de propostes per a la ciutadania que amaguen sota aquesta acusació infundada”, i els animava que “si volen qualsevol cosa, les portes del cònsol major estan obertes, no com abans”.

Rossend Areny compartia amb Farré que aquesta manera de fer “està més estesa del que hauria de ser, però a Sant Julià és flagrant i tenim un màster en aquesta manera de fer”. Finalment, l’exconseller del PS reclamava una altra manera de procedir. “Ni aplaudeixo ni legitimo aquesta manera de fer política. Em consta, però, que a altres parròquies, com a la Massana, hi ha una majoria que compta amb la minoria i la fa partícip de les comissions.”

tracking