El comú descarta un dels ascensors de Meritxell per motius econòmics

L’elevador que havia d’unir l’avinguda amb Bisbe Iglesias no es farà perquè el projecte té un “pressupost limitat”a

El comú descarta un dels ascensors de Meritxell per motius econòmicsCOMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha hagut de descartar l’ascensor vertical que havia d’unir l’avinguda Meritxell amb el carrer Bisbe Iglesias per “problemes de disponibilitat pressupostària”, segons va informar ahir Enginesa, l’empresa adjudicatària de la redacció del projecte d’embelliment de l’avinguda comercial. Un dels directors, Jordi Llovera, va explicar que malgrat que l’elevador no s’acabarà sí que es faran els fonaments i es deixarà tot preparat perquè, si en algun moment el comú decideix instal·lar-lo, es pugui fer de manera senzilla. “Nosaltres deixarem feta la base i farem una fonamentació important. A més, també posarem l’empedrat i aleshores només caldria muntar-lo a sobre.” Llovera va comentar que l’ascensor entre Meritxell i Fiter i Rossell es farà tal com estava previst, però que durant l’elaboració del projecte “algunes de les propostes inicials s’accepten primer, però després la realitat pressupostària fa que no es puguin realitzar, i en aquesta obra el pressupost és limitat”.

Enginesa és la companyia encarregada de redactar els projectes de les avingudes Meritxell i Carlemany i haurà de presentar la proposta definitiva abans de final d’any perquè tant el comú d’Andorra la Vella com el d’Escaldes-Engordany tenen la intenció de començar les obres a mitjan abril del 2018.

Un altre punt que queda per definir és la circulació que tindrà el tram entre la plaça de la Rotonda i la de Rebés. “El comú treballa en tres propostes i encara no s’ha decidit. Només és clar que hi haurà trànsit rodat i per tant el paviment serà d’asfalt”, va dir. La corporació està valorant si hi haurà doble sentit de circulació, només de pujada o només de baixada. Llovera va explicar que el departament de circulació està treballant en un informe que proposarà la millor opció perquè “cal tenir en compte que tocar el trànsit en un lloc tan cèntric pot afectar tota la parròquia”.

El paviment de la part baixa, entre la Rotonda i el carrer de la Unió, serà de granit, tal com es va explicar durant la presentació que es va fer a la Fira d’Andorra la Vella. “Aquí es mantindrà el trànsit rodat limitat amb el mateix horari que ara i com que també el trepitjaran els vianants, posarem el terra de granit”. La intenció és fer que les dues avingudes formin el mateix eix comercial, encara que cadascuna mantindrà la seva personalitat. Carlemany també tindrà terra de granit, però serà diferent en color i mida, però, segons Llovera, “els cinquanta metres finals d’una i principi de l’altra el terra s’anirà superposant perquè hi hagi un traspàs harmònic i uniforme entre les dues avingudes”.

tracking