Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Ordino

Berenguer, Dechosal i Tàpias, protagonistes de la 26a Mostra Gastronòmica

Aquest any s'ha introduït el concepte 'cuines del món', per donar a conèixer una gastronomia forana, en aquest cas la turca.
Actualitzada 31/10/2017 a les 16:58
Joan Berenguer, Pere Tàpias i François Dechosal. Els dos primers crítics gastronòmics i, el tercer, director del Lycée Compte de Foix. Tots tres han traspassat aquest 2017, i són els noms destacats d'aquesta 26 edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, que tindrà lloc al Centre de Congressos d'Ordino el proper diumenge, 12 de novembre. Dechosal i Berenguer van ser pilars fonamentals per fer créixer la mostra i, juntament amb el mediàtic Tàpias, seran homenatjats en el transcurs del certamen. La cap de secció d'Activitats del comú ordinenc, Maria Soto, no ha volgut desvetllar de quina manera se'ls recordarà, però ha confirmat la presència de les seves famílies a l'acte per presenciar l'homenatge.

Juntament amb el record a les tres figures destacades del sector, aquesta 26a edició incorpora com a novetat el 'cuines del món', per donar a conèixer una gastronomia forana que es pot tastar a Andorra. En aquest cas s'ha escollit la turca, i per aquest motiu s'ha convidat a un restaurant turc d'Escaldes, i durant el dinar hi haurà espectacles de música i ball, així com decoració ambientada en Turquia.

Pel que fa a la participació al dinar, comptarà amb 22 estands de restaurants i altres empreses del sector, dos més que l'any passat. S'espera l'assistència d'uns 350 comensals. De moment ja s'han venut gairebé la meitat de les entrades, ha informat el conseller d'Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització del comú, Xavier Herver.

D'altra banda, el divendres 10 de novembre i per començar a escalfar motors, tindrà lloc la segona edició de la cursa de cambers pels carrers d'Ordino, que aquest any està organitzada per l'Escola Vatel. La directora del centre, Roser Daban, ha explicat que s'ha escurçat el recorregut (ara serà de 50 metres) i que, a canvi, se li ha afegit obstacles, per tal de posar a prova "l'agilitat, habilitat i equilibri" dels participants. La cursa, on hi participen els alumnes de Vatel però que està oberta a tothom, és una bona manera de mostrar que la feina que fa "el personal de sala no és fàcil", ha defensat Daban.
  • #2 Tiberis subvencionats
    (01/11/17 07:55)

    Gairebé totes les places venudes,no es d'extranyar,menús que en restaurant costes,70,80,90 euros a 32 i per gentilesa del Comú d'Ordino.aqui els "Panxacontents" es podrán atipar fins quel's surti el menjar i beure per les orelles.Ja n´hi ha prou d'aquesta història,a Ordino tenim deutes i no som Dubai.Doneu aquests diners a Càritas ò Creu Roja que ells si que en faran un bon ús.

    Respondre
  • #1 Plat de faves
    (31/10/17 18:17)

    Srs.del Comú d'Ordino,facin el favor de publicar el cost d'aquesta fartanada,aixó s'ha d'acabar,está bé que el Comú col.labori amb la sala però no subvencionant restaurants particulars amb diner pùblic.Es que no podem copiar de La Masana fogons.on participen tots els restaurants de la Parròquia i no els costa res a les arques comunals.Prou ja de tanta ruqueria. Malgastadors.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477