El comú admet que caldrà un nou recinte firal

Codina afirma que caldria “batallar” per aconseguir un espai multifuncional i poder fer créixer una Fira que té molt èxit

El comú admet que caldrà un nou recinte firalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Promoció Turística i Comercial del comú d’Andorra la Vella, Mònica Codina, va explicar que l’èxit que ha tingut la Fira d’enguany posa de manifest la necessitat d’ampliar l’espai d’exposició de cara a futures edicions. “En aquest espai poc podem créixer perquè les dimensions són les que són, però ara hauríem de batallar per tenir un recinte multifuncional que ens permeti ampliar la zona d’exposició i fer-la una mica diferent.” El president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Xavier Calvís, va recollir el guant i també va expressar la necessitat de disposar de més espai en les pròximes edicions. “En necessitem bastant més. Hi ha marques que s’han quedat fora i és perquè no teníem lloc per a tothom i això ens dol molt. Tenim demanda de gent per entrar a l’AIVA que voldria ser aquí però no tenim prou parcel·les”, va lamentar.

La 39a edició de la Fira d’Andor­ra la Vella va tancar ahir les portes amb un balanç molt satisfactori tant de les autoritats del comú com dels estands de vehicles, “que són els que generen més volum de negoci”, va dir Codina. “Estem molt contents per l’èxit que ha tingut un any més i també hem pogut constatar que la recuperació econòmica és un fet, gràcies a les impressions que ens han transmès els comerciants.” La consellera va explicar que els estands amb més transaccions havien estat els vehicles i Ski Andorra. “Segons el sondeig de la zona comercial, podríem dir que els vehicles han tingut un increment del 15% al 20%, però algunes encara no s’han materialitzat. A més, ens consta que la venda de forfets també ha augmentat força”, va remarcar.

Codina va destacar la bona acollida de l’avinguda de Meritxell i Carlemany però sobretot del centre esportiu dels Serradells. “Hem tancat uns 200 nous abonats per al centre esportiu i encara se’n fan més. Ja estem prop dels 4.000 abonats i ens consta que la façana ha agradat molt. D’altra banda, les opinions molt positives que hem rebut sobre Meritxell ens donen garanties que el projecte és senzill però adequat, elegant i bonic.”

El sector de l’automòbil també està satisfet. Alguns comerciants xifren l’augment de vendes entre el 15% i el 25% però tots estan d’acord que la Fira és una oportunitat per donar-se a conèixer i tancar acords futurs. “Aquí sembrem per recollir després”, va dir el Santi Ribes, director del concessionari Europ-Auto.

Les Associacions, contentes

El cònsol menor, Marc Pons, va mostrar la seva satisfacció pel funcionament de la setena edició de la Fira d’associacions i va explicar que les entitats estan contentes per “la informació que han pogut donar” sobre les accions que duen a terme, així com per la vintena de propostes que s’han fet durant aquests tres dies. Pons va ressaltar l’elevada participació que havien tingut.

tracking