Reportatge

Concessionaris, forfets i menjar, 'estrelles' de la Fira

La Fira d’Andorra la Vella recupera vigor i aconsegueix atraure més gent que el primer dia. Els vehicles, els forfets de temporada i els estands que ofereixen menjar són els més visitats, encara que també ho va ser el d’Andorra Sostenible i la seva ampolla de regal.

Concessionaris, forfets i menjar, 'estrelles' de la FiraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada de la 39a Fira d’Andorra la Vella va començar a respondre a les expectatives que tenien els expositors abans de començar. La cònsol major, Conxita Marsol, havia comentat durant la inauguració de divendres que esperaven entre 65.000 i 70.000 persones, o el que és el mateix, repetir el rècord de visitants de l’edició anterior, però això no va passar. “La veritat és que el primer dia va ser bastant fluixet però sabem que avui [per ahir] serà millor i a partir de la tarda esperem que arribi el boom esperat”, va dir un dels treballadors d’un estand en un moment de tranquil·litat. Les parades amb més afluència de públic eren, sens dubte, la d’Ski Andorra, la del BC MoraBanc i els cotxes. Dues de les noies que venien forfets de temporada van assegurar: “Sabem que molta gent ve aquí només a comprar el forfet però també és cert que normalment són els mateixos de cada any.” Darrere seu el Francesc esperava el seu torn amb la parella i confirmaven aquest fet. “Nosaltres hem vingut exclusivament pel forfet, però ja que estem aquí aprofitarem i mirarem uns quants cotxes també, a veure si en trobem un que ens agradi.”

El sector de l’automòbil representa gairebé la meitat de l’espai i malgrat que les vendes són “escasses”, com van explicar alguns venedors, “ens ajuda molt perquè després sí que les tanquem. Aquí només cau algun indecís però si algú vol comprar-se un cotxe, normalment ens coneix aquí, mira, compara, i després ens ve a buscar al concessionari”, va manifestar Rafael Alonso. A l’estand on treballava es venien motos i els models exposats estaven ocupats per molts infants que “prenen contacte amb el seu vehicle del futur”, va fer broma Alonso, mentre els pares els feien fotografies.

L’estand de Crèdit Andorrà també tenia força gent però, com van afirmar dues de les hostesses, “aquí fem el sorteig d’una espatlla ibèrica, allà [assenyalant la taula del costat] és on hi ha la informació i francament, nosaltres atenem més persones”. El menjar i la beguda són dos bons elements per atreure gent. La paradeta del club nàutic en tenia i molta gent anava allà. També a Dona Secret, la revista. En el seu estand la consellera de Promoció Turística d’Andorra la Vella, Mònica Codina, petava la xerrada amb amics mentre esgotava un tros de pernil. “Estic aquí com a clienta, no com a consumidora dels productes de regal”, reia.

Menys concorreguts eren els espais dedicats a les energies renovables. Lluís Soriano, director d’Energia Verda, esperava sol els possibles interessats. “Nosaltres estem satisfets però encara volem més gent perquè aquest país necessita més promoció de les energies renovables.” Un altre estand molt apreciat era el d’Andorra Sostenible. Allà la Katia regalava les ampolles de vidre per posar aigua de l’aixeta i reconeixia que “ens les estan traient de les mans”.

MERITXELL TINDRÀ DOS ASCENSORS VERTICALS

Com serà la futura avinguda Meritxell és una altra de les atraccions de la Fira. Una de les propostes d’Enginesa, adjudicatària del projecte de reforma, és la possibilitat de construir dos ascensors exteriors per millorar la mobilitat vertical. Segons es detalla en el projecte, un estarà a la rampa que comunica la mateixa avinguda amb el carrer Fiter i Rossell, i l’altre, a la zona de les escales que comuniquen l’avinguda Meritxell amb el carrer Bisbe Iglesias. Enginesa també ha presentat accions per millorar la fluïdesa de circulació dels vianants, però el comú encara no ha decidit com serà la mobilitat rodada de l’eix comercial.

Concessionaris, forfets i menjar, 'estrelles' de la Fira

tracking