Camps de neu

David Baró afirma que la privatització d'Arcalís no ha d'afectar Vallnord

El cònsol major de la Massana recorda que al consell d’administració de la marca no es prenen decisions polítiques, sinó econòmiques

David Baró afirma que la privatització d'Arcalís no ha d'afectar VallnordFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les qüestions que s’han plantejat des que va conèixer-se l’ampliació de capital de Secnoa i l’oferta de Saetde ha estat el futur de la marca Vallnord. El cònsol major de la Massana, David Baró, va comentar ahir que el fet que el principal interlocutor d’EMAP (Estacions de Muntanya d’Arinsal i Pal) dins el consell d’administració de Vallnord passi a ser a partir d’ara una empresa de capital eminentment privat no ha de fer-ne variar cap dels objectius.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ja va dir dimecres passat que “no varia res” i que, a partir d’ara, simplement “es prendran decisions amb el nou inversor de Secnoa”.

“A Vallnord no es prenen decisions polítiques, sinó de tipus empresarial”, va reiterar David Baró, que va mostrar-se confiat que no hi hagi canvis. Segons les previsions fetes públiques pel cònsol Mortés en la reunió de poble d’aquesta setmana, el nou soci privat de Secnoa hi entraria a formar part pels volts del febrer.

La inversió a Encamp

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, va evitar ahir fer una valoració en profunditat de la intenció de Saetde de presentar-se al concurs públic que li ha de permetre obtenir el 76% de les accions d’Ordino-Arcalís. El cònsol major sí que va recordar, però, que el comú encampadà “demana garantir que la prioritat en les inversions sigui Encamp”. Jordi Torres va expressar que el comú té pendent analitzar la qüestió, un cop que s’hagi pogut reunir amb Joan Viladomat, accionista majoritari de Saetde. “Estem pendents de parlar-ne amb el senyor Viladomat”, va dir.

El comú té un 34% de les accions de Saetde, la societat que gestiona Pas de la Casa i Grau Roig. Torres va destacar que la inversió de Saetde a Arcalís “no ha de ser incompatible” amb el fet que aquesta societat tingui una part pública que correspon a Encamp, si bé això ha d’anar lligat en tot moment al compromís de la societat d’invertir a Encamp.

Jordi Torres va admetre fa poc que la inversió de Saetde a Encamp “és insuficient”, tot i que també va explicar que ha augmentat els últims anys “i és molt superior al que hi invertia”.

Activitats d’estiu

Ahir, el cònsol major va corroborar –en la línia del que va expressar la minoria del comú d’Encamp aquesta setmana– que “sí que és veritat que falten més activitats a l’estiu” i que, per tant, seria una aposta que Saetde podria fer, “tot i que els darrers anys ha augmentat l’oferta en aquest sentit”. Torres va recordar que les últimes temporades estivals la societat gestora de Pas de la Casa-Grau Roig ha mantingut obertes “més opcions de restauració, ha encetat noves excursions acompanyades de guies de muntanya i aquest any va obrir per primer estiu el telecabina Els Pioners del Pas de la Casa, amb l’objectiu d’incorporar activitats per a turistes i aconseguir desestacionalitzar l’estació”, també amb circuits de bicicleta de muntanya per al públic familiar.

El concurs públic per a l’ampliació de capital d’Ordino-Arcalís tindrà lloc les properes setmanes i qualsevol empresa que vulgui participar-hi ha de posar una xifra inicial de tres milions, a més de garantir-ne set més.

tracking