Interès d'una segona societat per entrar a Ordino-Arcalís

La consellera liberal, Sandra Tudó, admet que Mountain Peak Developments ha mostrat disposició per analitzar el plec de bases

Interès d'una segona societat per entrar a Ordino-ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sensació a la sessió de comú d’Ordino va ser ahir sobretot de satisfacció. Poques hores després que s’expliqués als veïns els detalls del concurs públic per Arcalís en la reunió de poble, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va considerar favorable l’acollida dels ordinencs, malgrat el neguit sobre el futur dels treballadors i el marge de maniobra del comú davant la privatització d’un 76% de les accions de Secnoa. Alhora la minoria liberal va assenyalar que una segona societat, Mountain Peak Developments (amb qui el grup de l’oposició havia negociat fa un any) té interès per conèixer el plec de bases del concurs públic que s’obrirà properament.

La consellera liberal, Sandra Tudó, va explicar que “la societat Mountain Peak va demanar si teníem el plec de bases, quan el tinguem l’hi farem arribar”. Tudó va matisar que “veurem si està dins els seus interessos”, però va mostrar-se confiada que aquesta ho deliberarà. “Suposo que ho aprofitaran”, va afegir.

El cònsol, a favor

La liberal va reconèixer que “el senyor Viladomat ha mostrat molt més interès a conèixer el pla director i els números de l’estació”. Tudó va afegir que “en aquest cas els nostres inversors no l’han mostrat, però sí que hi ha disposició a analitzar el plec de bases”. Josep Àngel Mortés va expressar-se a favor que s’hi presentin altres societats més enllà de Saetde. “Tant de bo n’hi hagi dos, tres o cinc més”, va afirmar. Les conselleres de l’oposició van recordar que són completament partidàries de l’entrada d’inversors externs a Secnoa. “El que sí que hem vist en tots els estudis que s’han fet és que el valor de l’estació era molt baix, era important prendre aquesta decisió”, va dir Tudó. Malgrat l’ambient de distensió de la sessió de comú, Mortés va admetre que “un dels neguits importants que va sortir en la reunió de poble és que els treballadors vulguin garantir el lloc de treball”.

Mortés va especificar que “per a nosaltres també és un dels neguits”, però va dir que “jo crec que per als treballadors s’obre un ventall de possibilitats més gran del que teníem fins ara, i no pel fet que entri un nou inversor ha de perillar el seu lloc de treball”. “Els inputs que estem rebent són molt positius”, va afegir Mortés.

El cònsol major va asseverar que els darrers dies no s’ha reunit amb l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, i que mai ha parlat amb ell sobre si es mantindrà la plantilla de l’estació d’esquí si Saetde guanya el concurs, perquè “es gestionarà, com no potser d’una altra manera, des d’un punt de vista empresarial”. Amb tot, Josep Àngel Mortés no dubta que s’hi mantinguin els treballadors. “Crec que poden estar molt tranquils”, va opinar. Mortés va dir que no hi ha data per a la publicació del concurs, però serà les properes setmanes, i va recordar que en les condicions que plantegen “no es distribueixen beneficis fins que no s’hagi pagat el cànon”, d’uns 260.000 euros anuals i que es condona fins al 2020-2021.

CESSIÓ PER A UN NOU TRAM DE CAMÍ RAL

La sessió de comú d’Ordino d’ahir, que va ser molt breu, només amb la ratificació dels acords de les juntes de govern dels últims dos mesos i l’aprovació de l’acta de la sessió ordinària de setembre a l’ordre del dia, va servir –dins del primer punt– per donar el vistiplau al conveni de cessió anticipada d’uns terrenys per tal que Ordino tingui enllestit un nou tram de camí ral entre Ansalonga i la Cortinada l’estiu del 2018. La cònsol menor, Gemma Riba, va recordar que hi ha negociacions per poder tenir camí ral també entre Sornàs i Ansalonga dins d’un projecte de Govern per recuperar-los.

tracking