El comú multarà qui no ruixi amb aigua les miccions del gos

El comú repartirà 3.000 ampolles entre els propietaris per promoure’n l’hàbit

El comú multarà qui no ruixi amb aigua les miccions del gosANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella prepara una ordinació que establirà sancions per a aquells propietaris que no ruixin amb aigua les miccions del seu gos. La normativa pretén regular la higiene a la via pública, i el propietari que no en faci cas, podrà ser sancionat amb 60 euros, un import que creixerà si s’és reincident.

Etiquetes:

El conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, va explicar ahir que el primer pas, mentre s’enllesteix la norma, serà una campanya de sensibilització. Els propietaris dels 3.200 gossos censats a la parròquia podran recollir a la Fira d’Andorra la Vella una ampolleta per promoure aquesta pràctica. La corporació ha adquirit 3.000 unitats plegables de 600 mil·lilitres, per un cost de 3.600 euros, en la qual es podrà portar el líquid per ruixar l’orina de la seva mascota.

Astrié, va recordar l’impacte que té l’orina dels gossos no només pel que fa a “taques a la via pública o olors” sinó perquè malmet el mobiliari urbà. Astrié va indicar que aquest estiu el comú va haver de destinar “més de 15.000 euros a la neteja a alta pressió dels carrers·, una despesa a la qual cal afegir el que suposa reparar o reposar el mobiliari urbà que es fa malbé amb l’orina. L’acció se suma a la instal·lació, la setmana passada, de cinc punts per orinar a indrets de la parròquia pensats per a cans. El conseller va fer una crida a la col·laboració ciutadana. “És important que la gent respecti les regles del joc”, va manifestar. El comú, va avançar Astrié, continua insistint també en l’obligatorietat de dipositar la brossa al contenidor de cada edifici entre les 8 i les 10 de la nit.

tracking