El comú afirma que el ràfting es posarà en marxa entre març i abril

Vidal diu que el recorregut definitiu començarà al nucli urbà, però que s’adequarà primer el tram als afores

El comú afirma que el ràfting es posarà en marxa entre març i abrilCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, va posar ahir data a l’inici de la discutida activitat de ràfting de la parròquia. “Entre el mes de març i abril veurem baixar barques pel riu”, va asseverar. Joan Vidal va avançar que la previsió és que l’obra d’adequació del circuit del pont de Fontaneda fins a la frontera s’enllesteixi “abans de final d’any”.

Vidal va destacar que, entre finals del 2017 i principi del 2018, s’inaugurarà la nova oficina d’informació turística, destinada exclusivament a Naturlandia i el ràfting i situada al centre urbà. Segons el conseller, serà a continuació, d’una manera “molt immediata”, que es farà la prova pilot del projecte, que anirà de Fontaneda a la frontera. “La data exacta dependrà del cabal del riu”, va detallar.

Vidal va confirmar que l’inici definitiu del recorregut del circuit està previst i firmat a l’altura de la benzinera, tot just “una mica més avall” de l’aparcament de l’Hotel Imperial, que n’era el punt previst inicialment. “Tenim signat el contracte amb el propietari perquè en sigui la sortida, però fins que Govern no faci les obres a la rotonda de la cruïlla de Fontaneda, no podrem fer les obres per al ràfting del tram de la benzinera al pont de Fontaneda”, va exposar Vidal. “Els vestidors estan pràcticament acabats, està tot en marxa”, va afegir el conseller d’Obres.

Neteja del riu

Un dels aspectes positius que el conseller lauredià, Joan Vidal, va destacar ahir, sobre les obres d’adequació del circuit de ràfting que s’estan duent a terme al riu Valira, van ser els treballs de neteja. “Gràcies que fem el ràfting realitzem la neteja del riu, crec que la gent hauria de valorar-ho”, va considerar. “Les obres continuen endavant, hi ha les màquines al riu i s’ha tret ja molta brutícia”, va indicar Vidal.

A més, Joan Vidal va afegir que els operaris li han mostrat recentment “una fotografia amb no sé quants paquets de bosses de plàstic que estaven enterrades de les riuades”. La falta de cabal del riu que es preveu que hi hagi als estius i la manca d’un acord amb FEDA per regular-lo, és un dels esculls que manté el projecte. Justament diumenge, el cap de Govern, Toni Martí, va reiterar als mitjans que faria tot el possible per ajudar el cònsol major, Josep Miquel Vila, però que la parapública no podia turbinar “a conveniència del màrqueting de vendes” de l’activitat. En l’últim consell de comú, el mateix Vila va advertir que el comú estudia quina haurà de ser la mida de les barques, que podrien ser més petites per tal d’adaptar-se al cabal d’aigua del riu Valira.

L'EXPLÒRIA HA E RENDIBILITZAR LES FIRES A MITJÀ TERMINI

La marca Explòria, que aposta per consolidar Sant Julià com a ciutat firal d’Andorra, ho té tot a punt “per rendibilitzar a mitjà termini” les fires que s’hi facin. Segons va explicar ahir el conseller lauredià Joan Vidal.

El projecte, que encabirà fires i cites culturals, amb 3.000 metres quadrats de recinte mòbil, i que inicia camí el novembre amb fins a cinc esdeveniments, compta amb un pressupost de 275.000 euros, però “preveu tenir uns ingressos d’entre un 40 o 50% del cost de les despeses”, va apuntar Vidal. Per primera vegada, els expositors pagaran el preu de l’estand.

Explòria acollirà la celebració del ballet de Sant Petersburg, el 2 de novembre; la primera Fira d’Esports i Turisme de Munta-nya, els dies 10, 11, i 12 de novembre; la cinquena Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra, el 18, 19 i 20 de novembre, amb una jornada dedicada exclusivament als professionals; el Canòlich Music Festival, el 24 i 25 de novembre, i la Fira del Vehicle d’Ocasió Eco-Sostenible (FIVECO), el 2 i 3 de desembre. La marca vol crear una xarxa de compradors i venedors. “El nostre patrocini se situa en la línia de l’entitat de donar suport al que passa al país”, va comentar Sergi Pallerola, director de l’àrea de Negoci de Vall Banc.

tracking