Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

El comú obligarà els propietaris de gossos a ruixar les miccions

L'ordinació que es prepara preveu multes de 60 euros per als infractors i l'import s'incrementarà si s'és reincident
El conseller de Medi Ambient i Innovació del comú d'Andorra la Vella, David Astrié, presentant l'acció per donar una ampolla per ruixar les miccions als propietaris de gossos.

El comú obligarà els propietaris de gossos a ruixar les miccions

El conseller de Medi Ambient i Innovació del comú d'Andorra la Vella, David Astrié, presentant l'acció per donar una ampolla per ruixar les miccions als propietaris de gossos.

ANA
Actualitzada 23/10/2017 a les 14:07
El comú d’Andorra la Vella treballa en una nova ordinació per regular la higiene a la via pública (i que agruparà textos ja existents) en la que es recollirà l’obligació dels propietaris de gossos de ruixar les miccions de la seva mascota. Aquesta nova norma veurà la llum en els propers mesos i un cop entri en vigor suposarà que aquells que no compleixin amb aquesta obligació podran ser sancionats amb multes de 60 euros, el mateix import que s’aplica a aquells que no recullen els excrements. Si s’és reincident, la quantitat podrà ser augmentada.

Abans, però, d’aplicar aquesta nova ordinació en la qual s’està treballant, des de la corporació comunal volen incidir en la conscienciació i, per aquest motiu, han posat en marxa una nova acció destinada a lliurar una ampolla de 600 mil·lilitres als propietaris de gossos perquè hi puguin dur el líquid per ruixar l'orina de l'animal quan miccioni a la via pública. El conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, ha recordat l’impacte que l’orina dels gossos té no només pel que fa a “taques a la via pública o olors” sinó perquè malmet el mobiliari urbà. De fet, ha recordat que aquest estiu el comú va haver de destinar més de 15.000 euros a la neteja a alta pressió dels carrers, una despesa a la qual cal afegir el que suposa reparar o reposar el mobiliari urbà que es fa malbé amb l’orina dels animals.

Aquesta ampolla, de la qual el comú ha adquirit 3.000 unitats a un cost de 3.400 euros, es començarà a repartir a la Fira d'Andorra la Vella entre tots aquells propietaris que acreditin que el seu animal està censat a la parròquia (el cens comunal compta amb 3.200 gossos donats d’alta). Si sobra alguna unitat, un cop passada la fira aquestes ampolles, que “tenen per objectiu ruixar” les miccions dels gossos perquè “no afecti tant a la via pública”, es podran recollir al servei d'Higiene del comú.

Astrié ha recordat que des del comú s’estan tirant endavant una sèrie d’accions per mantenir la via pública neta però ha incidit, també, que hi ha d’haver una col·laboració dels ciutadans. “És important que la gent respecti les regles del joc”, ha manifestat, ja que “per molt que el comú destini recursos”, si la ciutadania no col·labora no es podrà assegurar aquesta netedat de la via pública. Així, ha recordat que està en marxa la campanya perquè la brossa es deixi en els contenidors de què han de disposar els edificis i que no es treguin al carrer abans de les 20 hores, i que els cinc tòtems que s’han instal·lat a la via pública perquè els gossos hi orinin han tingut una “valoració molt positiva” per part dels propietaris i la taxa d’utilitzacions també està sent “molt elevada”.
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts