Les obres de la piscina s'enllestiran el 2019

El conseller d’Esports diu que l’aforament augmentarà fins al miler d’usuaris i que s’afegiran nous vestidors pensats per als escolars

Les obres de la piscina s'enllestiran el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany ha donat aquesta setmana el tret de sortida a les obres de remodelació de la piscina i el gimnàs comunal, que costaran 1,7 milions i que es podrien acabar el gener del 2019, tot i que el termini és de 18 mesos, fet que situaria l’estrena la primavera d’aquell any.

Així ho va explicar ahir el conseller d’Esports, Jordi Vilanova, en visita d’obres. El conseller, acompanyat del cònsol menor, Marc Calvet, va dir que la parròquia “sortirà guanyant amb una piscina amb més llum, més eficient energèticament i amb l’afegit de nous vestidors exclusius per a nens i nenes, i un de mixt per als menuts que hi van acompanyats”.

Donar resposta a les escoles

Una de les novetats més significatives de la reforma integral són, precisament, els nous vestidors “que han de donar resposta a les escoles de la parròquia”, va detallar Vilanova. Els vestidors d’homes i dones, que ja existien, s’ampliaran “en 45 metres quadrats” gràcies a l’eliminació dels jacuzzis, que seran substituïts per dutxes escoceses. L’aforament de tota la instal·lació, que fins ara era de 650 usuaris, creix fins a 980.

La intervenció de les instal·lacions inclourà la col·locació d’un sostre d’aïllament tèrmic, la renovació de la il·luminació amb LED, que permetrà un estalvi del 75%, i una caldera tecnològicament més avançada que ha de reduir en el 25% el consum de gasoil.

Segons Marc Calvet, un dels factors que s’han tingut en compte és el perfil dels usuaris, un 70% dels quals són escolars. El gimnàs s’equiparà amb màquines multifuncionals i l’equipament només tindrà un sol accés per a socis i no socis, i incorporarà el monitoratge de totes les instal·lacions.

Vilanova va destacar que hi ha un acord amb Govern perquè, mentre duren les obres, els escolars puguin desplaçar-se a d’altres parròquies, com la capital i Encamp. El comú apostarà per ampliar l’oferta d’abonaments, tenint en compte que molts usuaris només utilitzaven la piscina. Segons el comú, és la instal·lació d’Escaldes amb més usuaris, amb 60.000 entrades l’any.

tracking