Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Benestar

Trobada entre padrins de 159 horts socials per cloure una temporada irregular

Els hortolans han explicat que no ha estat un bon any pels canvis de temperatura i les pedregades que han afectat, sobretot, les parròquies altes
Actualitzada 17/10/2017 a les 16:50
La Casa Quim de Dolsa de Santa Coloma ha estat l'escenari, aquest dimarts al migdia, de la tradicional trobada interparroquial de padrins que participen al projecte dels horts socials. Un projecte que compta amb 159 horts repartits per tot el país, tal com ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. D'aquests, 29 es troben a Santa Coloma, a uns terrenys cedits per Molines Patrimonis, i on el comú hi posa tota la infraestructura. Encamp és la parròquia que compta amb més horts.

Els hortolans s'han trobat per posar punt final a la temporada, moment que ha servit també per intercanviar opinions sobre com han anat els cultius. No ha estat un any bo, ha reconegut la pròpia cònsol, per les fortes pedregades de l'estiu i pels canvis sobtats de temperatura. No ha estat positiva especialment a les parròquies altes.

En qualsevol cas, l'activitat dels horts socials "és positiva per a la gent gran, els permet fer activitat física, relacionar-se, cultivar", ha defensat Marsol.

Dos hortolans presents a la trobada, que ha comptat amb un pica-pica, han valorat molt positivament l'experiència de tenir un hort. "M'aporta tranquil·litat. Què faig a la tarda? Doncs vaig a l'hort. M'aixeco d'hora? Doncs vaig a l'hort", ha explicat l'hortolana Anna Teruel. A més, li permet tenir verdures tot l'estiu i és una manera també de fer amistats, ja que entre els padrins s'intercanvien fruites i verdures conreades.

Per la seva part, Joan Arderiu ha assegurat que, en el seu cas i a diferència de la majoria, "els tomàquets i les bledes han anat molt bé", però en canvi "les mongetes molt malament". Arderiu hi dedica moltes hores i s'hi passa una estona cada dia, "la meva dona em diu que ja m'hi puc emportar el llit i tot, sempre m'ha agradat molt”, ha explicat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts