El Pas traspassa el control de l'oci de nit als operadors turístics

El ministeri de Turisme els demanarà que vigilants propis acompanyin els visitants

El Pas traspassa el control de l'oci de nit als operadors turísticsANA / M. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de les mesures que havien d’estar en marxa aquest hivern per posar fi als aldarulls que es produeixen fora dels locals d’oci del Pas de la Casa no s’aplicaran. Ho van indicar ahir el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, després de la tercera reunió de la taula transversal de l’oci nocturn del Pas de la Casa. L’única mesura que podria ser una realitat és l’edició d’un manual de bones pràctiques destinat als turistes. La redacció del mateix anirà a càrrec d’un especialista i tampoc està clar que estigui acabat a temps. Si més no, el cònsol va assegurar que es repartiran fulletons informatius als turistes amb les normes bàsiques de civisme.

Etiquetes:

La responsabilitat del control de l’oci nocturn, doncs, serà només dels operadors turístics, ja que el ministeri de Turisme té previst reunir-se al novembre amb ells per demanar-los que incloguin la figura d’un supervisor o controlador en determinats perfils de grups de turistes. També se’ls demanarà que identifiquin els clients amb polseres per tal de poder contactar directament amb ells en cas que algun d’ells provoqui incidents. Això permetria identificar-los i agilitzar les actuacions pertinents que anirien des de sancions a l’expulsió del país. Camp va admetre, però, que “els acords amb els operadors ja estan tancats i difícilment ho podrem negociar. Serà qüestió de bona voluntat”.

A la reunió d’ahir hi va participar un operador que havia dut turistes francesos i que va indicar que porta un o dos supervisors per cada grup de cent visitants. A la figura del vigilant dels operadors turístics s’hi podria afegir la d’agents cívics dependents del comú.

El que no hi haurà ara és més agents per reforçar les patrulles de policia que estan a l’hivern al Pas de la Casa (fora de temporada n’hi ha una i en moments puntuals de les nits de la d’esquí n’hi ha tres més). El ministre va indicar que Interior no s’ha compromès a fer-ho fins que no s’incorporin al cos els agents que es troben en període de formació. No s’han descartat patrulles conjuntes entre policies i agents de circulació.

Tampoc es descentralitzaran aquest hivern les discoteques del Pas de la Casa perquè la modificació del pla d’urbanisme que ho permetria no estarà fins a mitjans de l’any que ve. I tampoc arribarà a temps (es preveu en aquest període de sessions o en el que ve) la modificació legislativa per endurir les sancions a les persones que provoquin aldarulls i als establiments que no compleixin la normativa. “Anem avançant, però hi ha qüestions que pensàvem resoldre amb més celeritat i no ha pogut ser”, va dir el cònsol.

A la reunió, la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, es va comprometre, segons un comunicat del comú emès hores després, a modificar el reglament dels locals d’oci nocturn per prohibir la venda d’alcohol trenta o 45 minuts abans del tancament. La mesura s’acompanyaria amb l’ampliació de l’horari dels locals per tenir una sortida esglaonada.

Mentre s’intenta acabar amb els aldarulls al Pas, poc se sap de l’altra mesura que ha de canviar la tipologia del turista: l’outlet.

tracking