Sant Julià de Lòria

El cabal del riu impedeix iniciar l'obra del ràfting

La maquinària no va poder entrar al curs fluvial perquè baixava molta aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues màquines d’obres que han de fer els treballs de condicionament del circuit de ràfting eren ahir al lloc on havien de començar els treballs, però no van poder entrar al riu perquè el cabal del Valira no hi permetia treballar, segons fonts properes a les obres. El cap de Govern, Toni Martí, va explicar recentment que FEDA no adaptaria el cabal al ràfting perquè no hi podia supeditar la seva política energètica i, segons fonts consultades, tampoc no hi ha un acord per coordinar aquest cabal amb els treballs que s’han de fer al curs fluvial.

Ahir al matí les màquines de l’empresa adjudicatària dels treballs estaven preparades, però a partir de les deu el cabal del riu es va incrementar en funció de les necessitats hidroelèctriques, fet que va impossibilitar l’entrada al riu de la maquinària pesant per una qüestió de seguretat.

Les obres de condicionament consistiran en la creació de basses i també s’afegiran pedres al tram. Els treballs d’adequació del riu per a la pràctica del ràfting es van adjudicar a principi d’any a Treballs Públics Unitas.

L’actuació ha de durar un mes i mig i l’estimació del cost per al ràfting és de 800.000 euros. El punt de partida és d’entrada el pont de Fontaneda. El projecte preveu que el circuit vagi del nucli urbà a la frontera, si bé la meitat dels titulars dels terrenys afectats no s’han avingut encara a pactar amb el comú, motiu que ha condicionat el lloc que s’escollia per començar les obres.

El cabal del riu impedeix iniciar l'obra del ràfting

tracking