TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La plataforma estarà acabada amb el temps just per a la Copa del Món

El cònsol major diu que d’aquí a dos anys poden mancar “detalls”, però confia que l’estructura i l’aparcament puguin resoldre’s

La plataforma estarà acabada amb el temps just per a la Copa del MónXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de la plataforma de Soldeu avancen a bon ritme, però compten amb poc marge de temps i un calendari ajustat. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va admetre ahir que el febrer del 2019 podrien quedar “detalls” per resoldre, però va confiar que “tot el que sigui la plataforma i part de l’aparcament estarà acabat per a les finals de la Copa del Món del 2019”. Mandicó confia d’acabar el gruix d’obres a temps, malgrat que “és cert” que hi ha “un petit retard”, va explicar.

Josep Mandicó va apuntar que “les obres segueixen el seu curs normal” i que a hores d’ara es treballa “tot el que són els fonaments” i “els forats” dels micropilots per fiançar la futura estabilitat de l’estructura. “La voluntat és que si el temps acompanya la fase actual es pugui enllestir abans de les nevades” d’aquest hivern, va assenyalar. “Es va a bon ritme, pràcticament al ritme que s’havia marcat”, va indicar el cònsol major en la roda posterior a la sessió de consell sabut d’ahir dissabte al matí. Segons Mandicó, “sempre s’ha dit que s’està treballant a contrarellotge”, però “segur que poden quedar detalls”. El cònsol canillenc va matisar que “si a l’aparcament li falta algun interruptor, ja l’acabarem de posar durant aquella temporada d’hivern o a l’estiu següent”.

Sense novetats de la batllia

El comú de Canillo va aprovar ahir un conveni de col·laboració amb Ensisa per al desenvolupament de l’organització de la Copa del Món del 2019 amb una contribució de 70.000 euros per any durant tres anys. “Sempre que hi ha hagut unes finals, el comú de Canillo ha participat per a promocionar també aquest esdeveniment”, va dir Mandicó. Sobre la demanda a la Batllia de l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, contra la declaració d’interès nacional de la plataforma, Josep Mandicó va afirmar que no en té novetats.

En consell sabut, el comú canillenc va acordar, a més, les modificacions del pla d’urbanisme que afecten els terrenys de la plataforma, quant a delimitació i cessió urbanística. En aquest sentit, el responsable d’Urbanisme, Cerni Pol, va sostenir que “el que es fa és reorganitzar les delimitacions perquè el projecte d’interès nacional caigui a dins d’una unitat d’actuació”.

Segons Pol, aquesta aprovació de modificacions del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) no canvia l’ús que els propietaris de les parcel·les poden fer-ne, perquè les modificacions no suposen “cap requalificació dels terrenys”. Un punt que Cerni Pol. va considerar ahir “important” d’aclarir, en referència al fet que en el passat Joan Viladomat hagués qualificat el projecte de declaració d’interès nacional de la plataforma de “requalificació encoberta”.

Ahir Josep Mandicó va valorar positivament que Grandvalira-Ensisa sigui també candidata a acollir la Copa del Món masculina d’esquí de l’any 2021, una possibilitat que s’entén que arriba de la mà de la plataforma, segons va assenyalar el cònsol major. L’estació rival és la de Bansko, a Bulgària, malgrat que Mandicó va considerar ahir que ja “d’entrada la preselecció és molt bona”. Per Mandicó, “una Copa del Món masculina és molt complicada d’obtenir, i que ens facin confiança o com a mínim que haguem arribat a aquesta preselecció és molt important”. Josep Mandicó va destacar-ne la rellevància “per a Soldeu-el Tarter”, però “sobretot per a l’esquí d’Andorra”.

Segons va posar en relleu el cònsol major canillenc, “entenem que aquest projecte es farà ja amb la plataforma, tot el que estem fent ara ho estem fent [comptant amb] la plataforma”.

L'AGÈNCIA ÚNICA DE TRIBUTS "NO SURT A COMPTE" A CANILLO

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va explicar ahir la decisió de no formar part de l’Agència Tributària Nacional, tal com va conèixer-se aquesta setmana que havien comunicat aquest comú i el de la Massana. “Aquest any hem muntat certs temes informàtics, estem donant un bon servei, i l’agència única ens representava un cost elevat”, va comentar. Josep Mandicó també va subratllar que “no donaríem el mateix servei des de Canillo que des de l’Agència Tributària Nacional” i que al comú, “de la manera que ho té estructurat, no li sortia a compte d’estar-hi, no en traiem cap benefici, malgrat que amb el temps no se sap mai”. El cost de Canillo d’ingressar a aquest ens “hauria estat d’uns 20.000 euros”, segons el cònsol major. Josep Mandicó va dir, a més, que la principal qüestió “no era el cost, sinó donar servei a l’administrat, que [els veïns de Canillo] no s’hagin de desplaçar

i puguin resoldre els tràmits que es pugui des de la mateixa parròquia”.

tracking