El comú tancarà definitivament l'aparcament dels Pouets

La corporació vol rescindir el contracte d’explotació del pàrquing amb l’empresa Dionis SLU perquè mai va entregar els informes tècnics exigits

El comú tancarà definitivament l'aparcament dels PouetsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella va confirmar ahir que tancarà definitivament l’aparcament dels Pouets i rescindirà el contracte amb Dionis SLU, l’empresa adjudicatària de l’explotació, després de la votació que es farà en la pròxima sessió del consell de comú, que encara no té data fixada. Fons comunals van explicar que aquesta decisió es va prendre en junta de govern i van anunciar que serà un dels punts de l’ordre del dia de la pròxima sessió del consell. La resolució del contracte no agafarà de sorpresa l’empresa adjudicatària, ja que fa setmanes que els cònsols de la parròquia havien anunciant que es podria prendre aquesta decisió. El darrer cop que van llançar un avís ho va fer el cònsol menor, Marc Pons, en una entrevista al Diari en la qual assegurava que “caldrà rescindir el contracte”, per no haver entregat els informes tècnics que els reclamaven.

La corporació va perdre la paciència després d’una llarga espera d’aquesta documentació que mai van entregar, tot i les promeses que feia Dionis SLU. Al final, el comú va portar el cas a la Batllia i aquesta va emetre un aute en el qual l’autoritzava a executar el requeriment de tancament amb caràcter subsidiari, fet que es va produir a principis del mes d’agost, i des d’aleshores, l’aparcament està tancat.

Laura López, l’advocada de Dionis SLU, ja va avisar fa unes setmanes que si finalment el comú acabava rescindint el contracte amb ells, podrien emprendre accions legals perquè, segons entenia ella, el fet de no entregar dels informes tècnics no era un motiu suficient per prendre aquesta mesura. Des de l’òptica de l’adjudicatària, aquesta acció podria derivar en incompliment de contracte perquè no creien que fos causa justificada, i a més, al·legaven que la llei no diu res al respecte.

La minoria no s’ha pronunciat encara sobre la decisió presa per la majoria, però la consellera del PS+I, Dolors Carmona, ja va mostrar el seu suport a la idea de la cònsol major, Conxita Marsol, de retirar la concessió a l’empresa perquè “ja se’ls ha deixat prou marge de temps”, va dir fa uns dies. Sobre la direcció del vot en una moció per fer efectiva la rescissió del contracte, la socialdemòcrata va declarar que ho farien a favor, ja que “com a propietaris tenim una responsabilitat sobre els usuaris, i vetllar per ells és la nostra màxima prioritat”.

TANCA EL PÀRQUING DEL PARC CENTRAL

L’aparcament del Parc Central tancarà des del pròxim dilluns 9 d’octubre fins al 3 de novembre per la celebració de la 39a edició de la Fira d’Andorra la Vella, que se celebrarà entre el 27 i el 29 d’octubre. El tancament, però, serà interromput entre dimecres 11 a la nit i fins diumenge 15, perquè es preveu una important afluència de turistes amb motiu del Pont del Pilar. Un cop passat aquest període, continuarà el procés de muntatge del recinte firal. El que sí que quedarà inhabilitada durant tots els dies, és la minideixalleria que hi ha situada en aquest aparcament.

tracking