L'obra del ràfting s'iniciarà al pont de Fontaneda

Julià Call manté que els treballs s’han d’iniciar dilluns en una zona que és als afores, si bé diu que no hi ha canvis en el projecte

L'obra del ràfting s'iniciarà al pont de FontanedaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria preveu començar dilluns les obres del circuit de ràfting al pont de Fontaneda. Ho va dir ahir el cònsol menor, Julià Call,malgrat que va assegurar que els propers dies s’han d’acabar de tancar els detalls de l’inici de la intervenció, que d’entrada suposarà treballs de condicionament, i que més endavant preveu intervencions al riu Valira.

El projecte aprovat, pel qual el comú ha previst una inversió de 800.000 euros, planteja que l’inici de tram navegable sigui l’hotel Imperial i que es pugui arribar fins a la frontera. Si bé la sortida de l’activitat podria acabar situant-se riu avall perquè la família propietària del terreny hauria estat reticent a acceptar l’acord, segons va informar el Diari al setembre. Ahir Call no va entrar a comentar la qüestió, tot i que va indicar que el fet que les obres estiguin previstes amb inici al pont de Fontaneda no canvia el que hi ha establert en el projecte inicial i, per tant, d’entrada el comú de Sant Julià assegura no tenir plantejats canvis en el circuit.

Les màquines entraran a treballar a la zona, als afores, a partir de dilluns vinent, perquè és llavors quan s’han acabat “els tornejos de pesca”, va comentar Call. De fet, diumenge són les classificatòries del Mundial de cullereta sense mort que organitza la Pe-nya de la Truita de la parròquia. Els treballs al riu s’han d’allargar durant un mes i mig.

Promoure ràfting i Naturlandia

Segons va comentar ahir Julià Call, el comú de Sant Julià de Lòria tirarà endavant l’adequació d’una segona oficina de turisme, en aquest cas destinada exclusivament a Naturlandia i a la futura activitat de ràfting. L’objectiu és potenciar-ne l’oferta. Tal com va sortir ahir publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), l’espai que s’habilitarà es troba a pocs metres de l’actual oficina de turisme de la plaça Laurèdia. Concretament, està a l’avinguda Verge de Canòlich, 51. El cost per fer-ne una posada a punt serà de 134.971 euros i els treballs començaran en breu, perquè es vol que estigui en funcionament abans de final d’any.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Pidasa Serveis, SL. El nou espai no suposarà el tancament de l’actual, sinó que implicarà un nou punt d’informació complementari, on el visitant podrà trobar ofertes i tots els detalls sobre l’ecoparc i el ràfting.

La concessió de la polèmica activitat del ràfting es va concedir a final d’estiu a l’única candidatura presentada, Roc Roi a través de RACA, la filial andorrana, i el comú ha expressat des del principi la intenció de vincular d’alguna manera i crear sinergies entre l’ecoparc i el ràfting. Hores d’ara, encara planen els dubtes sobre la viabilitat de l’activitat de navegació al riu, pel poc cabal d’aigua que hi ha els mesos de calor.

tracking