L'excavació per aixecar el pàrquing a la part alta s'acabarà l'any 2019

La construcció de l’aparcament i el carrer que ha d’enllaçar la carretera de l’Obac amb la zona comercial no té data concreta

L'excavació per aixecar el pàrquing a la part alta s'acabarà l'any 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir el pla parcial per tirar endavant el projecte que permetrà fer un aparcament de 600 places a la part alta de la par­ròquia. L’objectiu és que la parcel·la de 2.500 metres quadrats del carrer Mossèn Guillem Adellach, on s’ha d’aixecar el pàrquing, estigui excavada –i per tant preparada– l’any 2019. Més endavant, en una data encara per concretar, s’hi construirà l’aparcament.

Després de la sessió del consell de comú d’ahir, en què la modificació del pla parcial es va aprovar per unanimitat, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va explicar que s’haurà de passar per diferents etapes administratives abans de poder adjudicar les obres del pàrquing. S’haurà de determinar, per exemple, els treballs previs que s’hauran de fer i fer els estudis geològics. “Si tot va bé començarem a enderrocar edificis a mitjan any que ve i el millor seria que el 2019 la parcel·la estigués excavada”, va dir Calvet. El cònsol menor va precisar que és una fita “molt difícil”, però va afirmar que s’ho han marcat com a objectiu.

El futur pàrquing tindrà entre vuit i deu plantes i un cost aproximat d’uns deu milions d’euros. Calvet va destacar els acords a què han arribat amb els propietaris per tirar endavant el projecte. “Tots els propietaris s’han posat de costat”, va dir el cònsol menor. L’aprovació del pla parcial també permetrà habilitar un carrer que permeti als turistes arribar des de la carretera de l’Obac fins a la zona comercial de la parròquia, tot i que no hi ha data per a l’execució d’aquesta obra. Calvet hi va afegir que estratègicament per a la par­ròquia el millor ús per a la parcel·la és el d’un pàrquing, ja que això facilitarà l’accés des del car­rer de l’Obac, “que a l’hivern amb tots els turistes ens pot portar tota la gent al centre del poble”. Pel que fa a la possibilitat de destinar-ho a altres usos, Calvet va recordar la carta que té el comú després de la compra de la parcel·la de l’antic hotel Casino que dona marge a “altres tipus d’equipaments”. Els dos consellers de la minoria, Marc Magallón (Ld’A+I) i Cèlia Vendrell (PS+I), hi van votar a favor. Vendrell va expressar la satisfacció per l’aprovació d’un pla que permetrà solucionar la manca de places de pàrquing.

REFORMES A LA PISCINA COMUNAL

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar l’adjudicació de la reforma de les instal·lacions de les piscines i del gimnàs comunal. Està previst que els treballs, que tindran un cost d’1.749.000 euros, comencin el 16 d’octubre i durin 18 mesos. Amb les obres s’instal·larà la il·luminació i una caldera nova que permetrà estalviar en el consum d’energia. Es crearan dos vestidors exclusius per a nens i nenes i un vestidor mixt per a aquells infants que venen acompanyats d’un familiar. El conseller de Ld’A+I, Marc Magallón, es va abstenir perquè defensa que s’hauria fer una instal·lació nova a la zona del Prat del Roure que podria costar uns cinc milions d’euros.

tracking