reportatge

'El Senyor dels Anells' triomfa a la Vila Medieval

L’ambientació medieval, però sobretot les recreacions històriques i les tribus que emulaven ‘El Senyor dels Anells’ van ser l’atractiu de la 15a edició de la fira de Sant Julià que va cloure ahir i va comptar amb mig centenar de parades i mig més d’activitats i tallers.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria va viure ahir una incursió d’orcs que van convertir el poble en escenari de combats i rituals protagonitzats pels personatges d’El Senyor dels Anells. Una autèntica vila medieval que tal com reconeixia el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, va tenir com a principal atractiu “la temàtica i l’univers dels orcs”.

“Ha funcionat molt l’animació al carrer, les simulacions i les incursions pel poble, que han tingut molt seguiment”, va narrar. És per això que va avançar que “el que ha funcionat ho mantindrem i potenciarem l’any que ve”. Serà ja la setzena edició d’una festa que no té en les recreacions l’únic reclam, ja que unes 120 persones vingudes de Catalunya, l’Aragó i Andorra –de les quals només una era home– van participar en la VIII Trobada de puntaires que es va fer durant el matí. Úrsula Borja, responsable de l’escola d’art, va afirmar que “és una tradició que es va revifant i hi ha nens que veuen les padrines fer-ho i s’apunten”. Una circumstància que es deu precisament a esdeveniments com el d’ahir. “Trobades com aquesta serveixen d’exposició i de reclam. És un acte per recordar que fem de puntaires”, va manifestar.

A banda, mig centenar d’activitats i tallers. Les de més d’èxit, les adreçades als infants, segons Roig. “Les activitats infantils i les demostracions d’arts i oficis són un reclam important perquè permet que les famílies vinguin i es quedin tot el dia”, va narrar. Pel que fa a les parades, va xifrar en 50 els punts de venda habilitats per tota la Vila Medieval. Uns paradistes que esperaven més gent. “Aquest any hem fet menys vendes, abans la gent comprava més”, va assegurar Laura Villavicencio, de Berga, que fa set anys que participa. Salvador Indurain, de Premià de Mar, s’estrenava amb decepció. “M’havien parlat molt bé d’aquesta fira i la veritat és que m’esperava més. No ha sigut una fira bona. He venut poc”, va deplorar.

En canvi, en Bartolo Arcas Marín, arribat de Jaén, va admetre que ahir era un dia més fluix que l’anterior però va destacar que “la gent és molt participativa, hi ha poca gent però compren”. I afegia: “Està molt ben decorat. S’ho han currat molt”. Un aspecte, el de l’ambientació, que tots tres van coincidir a valorar molt positivament. “Encara hauria de ser més autèntic”, expressava Villavicencio, mentre que Indurain reconeixia que “porta més gent”. Roig en va prendre nota: “L’ambientació de carrer ha funcionat molt bé i ens agradaria treballar-ho molt més l’any que ve”.

'El Senyor dels Anells' triomfa a la vila medieval

'El Senyor dels Anells' triomfa a la vila medieval

tracking