El comú aposta per assumir la gestió de l'oficina de La Poste al Pas

La cònsol menor va explicar que ja estan negociant amb els responsables de la missatgera per portar-ne les tasques

El comú aposta per assumir la gestió de l'oficina de La Poste al PasARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol menor d’Encamp, Esther París, va assegurar que la voluntat de la corporació és gestionar directament l’oficina de La Poste del Pas de la Casa, un cop finalitzi l’activitat aquest hivern. “Estem parlant amb els serveis de La Poste, a França, per poder signar un conveni i facilitar que l’oficina del Pas estigui tramitada pel comú”, va dir. Aquesta opció ja es fa en altres corporacions i, segons París, la intenció és aconseguir-ho com més aviat millor. Per la cònsol menor, la gestió del dia a dia no és complicada, encara que són conscients que hauran de mantenir “les directrius de la casa i formar el personal. En general no serien gaires les accions que s’haurien de fer, només rebre o dipositar paquets o vendre segells, i això ja ho fem. El més important és que mantindríem el servei”, va dir.

Amb aquesta acció es vol resoldre la problemàtica que suposava per als comerciants el fet d’haver de baixar fins Encamp per fer les entregues i, en el seu moment, el cònsol major, Jordi Torres, ja havia reconegut que la intenció del comú era garantir-ne el servei més enllà del seu tancament.

Control a l’oci nocturn

Una altra de les prioritats de la corporació és mantenir “l’ordre” respecte a l’oci nocturn del Pas. En aquest sentit, París va destacar que ben aviat es reunirà de nou la taula transversal d’oci nocturn per començar a establir mesures concretes per lluitar contra aquesta situació, “que causa molt soroll i molèsties entre els veïns”. Per la cònsol menor, “en aquesta futura trobada esperem poder-les concretar i aplicar-les ja aquesta mateixa temporada”. A París li consta que el ministeri d’Interior està destinant més policies a la zona i “aquesta és una bona mesura. Al final el que necessitem és que tots els agents implicats ens posem d’acord i treballem tots a l’una amb la voluntat d’acabar amb els sorolls i els aldarulls”, va manifestar.

Respecte al contraban de tabac, va comentar que és el ministeri d’Interior qui s’encarrega d’aplicar “les mesures i directrius que creu més convenients”, ja que “són ells qui han d’estudiar la millor solució per erradicar-lo i ja es noten els efectes perquè ha caigut darrerament”.

Inversions al Pas

El comú ha destinat quatre milions d’euros en inversions a la parròquia en el darrer any i mig i, segons la cònsol menor, “el Pas de la Casa s’endú la meitat d’aquests diners. És a dir, que el tenim molt present i estem fent un esforç important per remodelar-lo”. París va explicar que aquestes inversions van de la mà de les que està fent el Govern i un cop finalitzades, el resultat “agradarà els veïns, segur”, va destacar. “Entre les dues institucions volem aconseguir un Pas més ordenat i més atractiu al turisme i a la gent que hi viu. Govern hi està invertint cada any però tot el projecte de millora que es va aprovar no es pot fer en dos o tres anys. És a mitjà i llarg termini. Cada institució hi posa els seus esforços i a la llarga serà satisfactori per a tot­hom”, va assegurar.

La corporació ja ha adjudicat els treballs per fer els embelliments del Pas, així com de dos carrers, de l’estació transformadora d’aigua i de la guarderia.

tracking