Estacionament

La capital, Escaldes i Encamp crearan una única targeta per a l'aparcament

Marín no descarta que la iniciativa pugui entrar en funcionament el 2017, però diu que encara s’hi ha de treballar

La capital, Escaldes i Encamp crearan una única targeta per a l'aparcamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp treballen per implementar una targeta única que permeti utilitzar els aparcaments comunals de totes tres parròquies amb més facilitat. La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, explica que l’objectiu és que la targeta única sigui realitat “d’aquí a uns mesos”, malgrat que encara no hi ha un termini i que no es preveu la unificació de preus. “Confiem en [tirar endavant] la iniciativa”, posa en rellevància Marín. La cònsol major escaldenca no descarta que el sistema pugui entrar en funcionament aquest mateix 2017, però detalla que abans cal acabar de coordinar “el sistema informàtic” de les parròquies implicades i s’ha d’estudiar, entre altres, “com factura cadascú”.

El treball conjunt i les converses entre les tres parròquies van començar “l’any passat” i es reprendran aquest setembre, “tot just passat el període de vacances”, segons Marín. Una de les qüestions principals és assolir la coordinació tècnica i de funcionament de la maquinària dels aparcaments, i per tant també la unificació del sistema informàtic.

En aquest sentit, mentre que Escaldes i Encamp comparteixen sistema, la capital ha d’adaptar-hi el seu, un dels passos dels quals depèn la posada en marxa d’aquesta iniciativa dels comuns. La inversió per adaptar sistemes va a càrrec de cada parròquia, i ha de quedar inclosa en la partida reservada per als aparcaments.

La cònsol major d’Escaldes posa en relleu que aquest és un projecte “bo per a la ciutadania”, que ha de facilitar que els usuaris dels aparcaments de les tres parròquies puguin utilitzar qualsevol dels pàrquings, sense haver de gestionar i guardar “tres targetes diferents”. El cònsol menor de la capital, Marc Pons, confirma que “s’hi està treballant des de fa un any i mig ben bo, [si bé] no veurà la llum d’immediat”.

Per a Pons, “és qüestió d’anar lligant-hi tota la inversió que fa falta al voltant, i després vincular sistemes”. Ni Marín ni Pons descarten que més endavant es pugui aconseguir un acord més ampli amb d’altres parròquies.

Unificar criteris, però no preus

Marc Pons explica que el servei d’aparcament és bàsic per a la ciutadania i que una targeta unificada suposaria “una millora” per als usuaris. “Serà molt difícil que les tres parròquies fixin un únic preu perquè hi ha incloses diferents tipologies d’aparcament i propietat, aparcaments verticals i horitzontals”, comenta Pons. Ara bé, el cònsol menor d’Andorra la Vella especifica que “valdrà la pena per la facilitat que suposarà als usuaris la unificació de criteris”.

A hores d’ara, cadascuna d’aquestes parròquies disposa d’una targeta de prepagament vàlida a tots els seus aparcaments comunals (a Escaldes hi ha la targeta AD+, a la capital, la PK, i a Encamp, l’E-parq), que fa que l’usuari pugui fer servir el servei de forma àgil, ofereix avantatges diferents segons la parròquia, com per exemple la gratuïtat de la primera hora, i en general una tarifa més econòmica. L’objectiu és que les tres targetes esdevinguin una.

tracking