El comerç de Riberaygua insta que es tregui la tanca de The Cloud

L’associació demana al Govern que es faci una plaça al solar on hi havia l’antiga caserna de bombers mentre no comencin les obres

El comerç de Riberaygua insta que es tregui la tanca de The CloudFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants del carrer Riberaygua i travesseres estan “angoixats” i “preocupats” per la manca d’informació que tenen sobre l’estat de les obres de The Cloud, l’edifici emblemàtic d’Andorra Telecom que s’ha de construir als solars que ocupaven la seu comercial de l’operadora i l’antiga caserna dels bombers. Estan preocupats tant per la manca d’informació com perquè el solar fa mesos que està rodejat per una tanca i no es veu cap tipus de moviment a l’obra. És per això que fins que no es comenci a treballar en el projecte, des de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres es demana el desmantellament de la tanca i l’ús comunitari del solar. “Mentre no es faci res podrien asfaltar el solar, fer-hi una plaça, col·locar uns bancs i uns gronxadors i fer un espai per al barri”, va indicar Rosa Pascuet, presidenta de l’entitat, en declaracions al Diari.

Pascuet va voler deixar ben clar que des de l’associació no estan en contra de l’edifici The Cloud, del qual consideren que un cop estigui en funcionament pot ser un revulsiu per a la zona. “No estem en contra de l’edifici. Si es fa serà un pol d’atracció al barri com és Caldea per a Escaldes”, va indicar la presidenta de l’entitat, que va reconèixer que els agradaria que l’edifici The Cloud fos “un emblema” per a la zona de Riberaygua com ho és el termolúdic per a la parròquia escaldenca. “El projecte ens pot afavorir més o menys, però serà una icona.”

Però insisteix que la situació actual del solar l’únic que fa es frenar l’entrada dels turistes al barri amb el perjudici que suposa per als comerciants. “Amb la tanca de The Cloud i amb el Diplomàtic sembla un barri tercermundista”, va lamentar Pascuet, que hi va afegir que tot plegat “fa pensar el turista que no hi ha vida en un barri on resideixen unes 3.900 persones”.

Carta al ministre torres

Els dirigents de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres van enviar fa més d’un mes una carta al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, per fer-li arribar els seus neguits per la manca d’informació respecte a l’estat de les obres del nou edifici emblemàtic d’Andorra Telecom. A dia d’avui, va assegurar Pascuet, encara no han rebut cap resposta a una missiva en la qual posaven en relleu “l’angoixa” que sentien davant la situació actual del projecte.

La presidenta de l’entitat que aplega els comerciants de Riberaygua va lamentar la manca de resposta de Torres i la va posar en contraposició amb l’actitud de l’exministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, del qual depenia Andorra Telecom abans de la seva dimissió. “Amb Alcobé vam tenir molta participació. Ens ho va explicar tot, ens va ense­nyar els plànols i fins i tot es van fer algunes modificacions en el projecte a petició nostra”, va manifestar Pascuet, que va sentenciar que “el ministre Alcobé sí que es va posar a favor del barri”.

Una zona que, segons la responsable de l’associació de botiguers, es troba “desestabilitzada”. I és que la comerciant va convidar qui vulgui a fer una passejada pel barri i veure com de manera continuada “s’obren i es tanquen” establiments. “La situació ens perjudica i els turistes no venen a comprar”, va insistir, per assegurar que si l’entrada a la zona fos més amable que l’actual “molts visitants veurien que a Riberaygua hi ha molts comerços i molt diferents”.

tracking