El PS denuncia la falta d'inversions del Govern i el comú a la parròquia

El primer secretari de la formació, David Rios, creu que la zona pateix un greuge comparatiu

El PS denuncia la falta d'inversions del Govern i el comú a la parròquiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata (PS) denuncia la falta d’inversions que pateix la parròquia d’Encamp per part del Govern de DA i de l’equip comunal taronja. El primer secretari de la formació i polític encampadà, David Rios, lamenta que la parròquia sempre hagi estat mancada d’un pla d’inversions important i considera que amb el pas dels anys la zona s’ha vist reduïda a una “ciutat dormitori”. “Els que hem viscut tota la vida a Encamp hem vist el que era i el que és”, lamenta el primer secretari del Partit Socialdemòcrata.

David Rios considera que actualment Encamp té “certa decadència” i que l’executiu no està prenent cap mesura per pal·liar aquesta situació. “No estan implementant les mesures que caldria per tornar a fer viva la parròquia”, hi afegeix Rios, que també posa com a exemple la situació actual que viu el Pas de la Casa pel que fa a inversions com el cas més significatiu. “Pel que fa al Pas de la Casa ja no en parlem”, etziba Rios, que considera que la localitat ha estat “sempre el gran oblidat” per part de l’executiu. “Entenem que el Pas de la Casa hauria d’haver estat el focus de moltes inversions i de molt interès del Govern perquè no quedés enrere respecte d’altres zones del país”, diu Rios. El primer secretari del PS ha defensat constantment la necessitat de revifar, per exemple, el sector comercial i ampliar l’oferta cultural a la parròquia d’Encamp.

Una parròquia "menystinguda"

El primer secretari del PS també considera que la falta d’inversions i l’oblit per part del Govern han condicionat el trencament de la marca Grandvalira, accentuat per l’aixecament de la plataforma de Soldeu. Preguntat sobre la separació entre Saetde i Ensisa, Rios creu que es tracta d’un “trencament anunciat” atès que és “evident que Encamp sempre ha tingut la sensació que se l’ha menystingut”.

Rios considera que en la legislatura passada “el Govern gairebé no hi va invertir res i el comú, encara menys”. Si bé reconeix que aquesta legislatura “s’estan fent algunes coses més”, Rios creu que els esforços “tampoc s’acaben de visualitzar”. A més, el primer secretari del Partit Socialdemòcrata lamenta que el tracte de la parròquia sigui inferior al que tenen altres zones del Principat”. “Creiem que tenim un greuge comparatiu respecte d’altres parròquies i la plataforma de Soldeu i el tractament de Demòcrates per Andor­ra és la gota que ha fet vessar el got”, hi afegeix.

Comissío el 14 de setembre

Està previst que el 14 de setembre el director general de Saetde, Joan Viladomat, conjuntament amb el president de la societat, Andreu Riba, compareixeran públicament davant de la comissió legislativa d’Economia per informar del procés de dissolució de Nevasa. David Rios també considera que DA, en l’àmbit del Govern i en el dels comuns, no ha defensat els interessos de la par­ròquia i la situació que s’ha produït amb el trencament de la marca Grandvalira ha acabat “explotant” amb el conflicte entre Saetde i Ensisa. “Lamentem que la marca Grandvalira com a tal es perdi i és una llàstima que no s’hagin fet més esforços per evitar que arribéssim a aquesta situació”, manifesta. Cal destacar que la minoria formada pel PS i Independents ja va votar en contra del pressupost d’Encamp per al 2017 en part perquè no es presentaven estratègies ni projectes per a la parròquia. Tant Joan Sans com Pere Marsenyach no van avalar els números que va presentar l’equip comunal per a una parròquia que al seu parer estava “trista i estancada”.

A més, la formació considera que dels 5,229 milions d’euros que es preveuen enguany per a inversions, la majoria no serien per al nucli central de la parròquia, sinó per a projectes com ara el vial d’accés per al futur centre d’alt rendiment esportiu privat que s’instal·larà a l’edifici de Sud Radio o per als entorns d’Engolasters.

tracking