TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Deu tirolines noves permetran baixar del bosc de Segudet al circuit d'aventura

Les quatre primeres ja funcionaran l’estiu vinent i les finançarà l’empresa concessionària

Deu tirolines noves permetran baixar del bosc de Segudet al circuit d'aventuraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ampliació dels metres quadrats del circuit d’aventures del bosc de Segudet permetrà a l’empresa concessionària de l’explotació crear deu tirolines noves que permetran recórrer els 200 metres que separen el punt més elevat de l’entrada del circuit. La intenció de la corporació és que estiguin construïdes abans de dos anys, però quatre ja haurien d’estar en funcionament de cara a l’estiu vinent. “Les farem en tres fases. Les primeres quatre les farem entre el maig i el juny de l’any vinent, la segona fase en preveu quatre més i es faran entre l’octubre i el novembre, i la resta es faran el maig del 2019”, va explicar la cap de Turisme del comú, Cristina Arinyo. Per la seva banda, Toni Rodríguez, director d’Experiència en Muntanya, l’empresa concessionària, va explicar com serien aquestes noves atraccions que han de fer créixer el parc. “Seran unes tirolines situades a diferent altitud que permetran recórrer els 200 metres que separen la part alta del bosc fins a baix de tot i seran aptes per a tots els públics”.

Experiència en Muntanya és l’empresa que va guanyar el concurs per a l’explotació d’aquest circuit d’aventures que integra dues vies ferrades, encara que són d’ús lliure, el parc acrobàtic, amb els jocs de cordes o els ponts tibetans, i els barrancs per iniciar-se en aquest esport d’aventura. De fet, l’empresa va aconseguir renovar la concessió per a deu anys més però amb el compromís de finançar la construcció de les noves tirolines. El comú, per la seva banda, aconseguirà un cànon de 2.000 euros mensuals amb la possibilitat de deixar un temps de carència perquè Experiència en Muntanya pugui recuperar la inversió feta. L’import de l’adjudicació del concurs va ser de gairebé 18.500 euros i es va fer pública en el passat al BOPA.

El circuit d’aventura del bosc de Segudet és un espai dedicat a l’activitat física que es va construir fa deu anys en uns terrenys que pertanyien al quart d’Ordino. El comú en va demanar la cessió per poder crear-lo i “dotar la par­ròquia d’una activitat que té molta sortida”, va comentar Arinyo. En el temps que fa que funciona s’ha especialitzat en un públic familiar que acostuma a repetir “pel servei que els oferim i per la dificultat adaptada de les nostres atraccions”, va assegurar Rodríguez. La cap de Turisme va confirmar que tenen moltes reserves de grups “d’empresa i d’amics que volen fer una activitat diferent, relacionada amb l’esport i amb la natural, i aquí ho poden fer”.

tracking