El mirador del Roc del Quer tindrà caseta de turisme l'estiu vinent

La corporació va fer públic el concurs per adjudicar les obres, que es resoldrà a final de mes, i vol que s’acabin abans del juny

El mirador del Roc del Quer tindrà caseta de turisme l'estiu vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo va adjudicar la realització de les obres de la caseta de turisme del mirador del Roc del Quer i a les bases es demana que estiguin finalitzades abans de l’estiu vinent per poder aprofitar al màxim aquesta època de l’any. Els treballs començaran un cop s’adjudiqui l’obra, el 29 de setembre, i l’empresa escollida haurà de treballar sobre el projecte ja redactat durant els mesos de tardor. Després s’aturaran per deixar passar els mesos d’hivern, molt més complicats per realitzar les obres, i es reprendran el segon trimestre del 2018. Durant la primera fase s’espera que es puguin finalitzar els fonaments i la planta baixa de la caseta. Posteriorment, a partir del març o l’abril, depenent de les condicions meteorològiques, començarien els treballs de la segona fase, en la qual s’acabaria l’edifici i s’adequaria per poder atendre al públic.

La voluntat de la corporació canillenca és que la caseta sigui un punt d’informació de tota l’oferta turística relacionada amb el mirador del Roc del Quer, però també de la resta de la parròquia i del país en general, perquè els turistes que visitin l’espai tinguin la “informació més completa possible”, segons van afirmar fonts internes, perquè “és una de les zones amb més turistes i per això és important que des d’aquí puguem arribar a més persones”, hi van afegir.

El Roc del Quer és una zona que el comú està potenciant i per això està invertint força recursos econòmics per convertir-la en un dels principals reclams d’atracció turística de la parròquia. Per tal de millorar l’accés de les persones des de l’aparcament fins al mirador pròpiament, s’estan fent unes obres per crear una voravia que eviti els perills que pot ocasionar el fet que s’hagi de travessar la carretera fins al mirador. Aquests treballs ja s’estan realitzant i és una obra compartida entre la corporació i el Govern. De fet, alguns membres de les institucions van fer, fa uns dies, la segona visita a les obres per comprovar de primera mà el resultat. Aquests treballs ja es van anunciar el passat consell del comú que es va celebrar el mes de maig i el cònsol major, Josep Mandicó, va afirmar que costarien prop de 130.000 euros, dels quals la corporació n’abonaria 30.000 i el Govern, la resta. Per evitar problemes s’ha habilitat un pas per als vianants i es regula el trànsit amb un semàfor.

La darrera millora que es vol fer en aquesta zona és en els accessos a la carretera, ja que es volen embellir i regularitzar. Per fer-ho, el comú està perfilant les característiques que haurà de tenir el concurs per adjudicar les obres i, tot i que encara no està enllestit, fonts comunals asseguren que ben aviat ho estarà i s’anunciarà en poques setmanes. En aquest cas, els treballs preveuen la millora dels accessos a la carretera però també al paviment, la recollida d’aigües, les baranes, etcètera. Són tot un seguit de millores per embellir aquest tram que permetran que més persones “puguin venir a gaudir d’aquest espai únic del país”.

El pressupost total d’aquestes obres es desconeix perquè encara falta saber l’empresa que guanyarà el concurs per fer les obres de la caseta de turisme i d’aquesta tercera fase, però la voluntat és que acabin al més aviat millor.

tracking