Govern controla una fuita de formigó al riu per les obres a Soldeu

La construcció de la plataforma va requerir una tècnica que va provocar un vessament al riu “de poca magnitud”, a Soldeu, segons Govern

Govern controla una fuita de formigó al riu per les obres a SoldeuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de construcció de la plataforma de Soldeu van provocar una fuita de formigó al riu “de poca magnitud”, segons va manifestar el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, que després va afegir que “ja s’han pres les mesures per evitar que es torni a produir i hem demanat l’acte de seguiment ambiental per esclarir els fets”. La fuita va tenir lloc dimarts passat quan els operaris que estaven treballant en la construcció de la plataforma van aplicar la tècnica del Jet-Grouting, que dispara el formigó a pressió, però la poca densitat del sediment va fer que en caigués una part al riu.

Rossell va voler deixar clar que la quantitat que va caure al riu no era significativa, i a més “la vam detectar de seguida i ho vam aturar de manera immediata, així que l’afectació va ser mínima”. El director general va assegurar que “mentre es va fer l’operació, estàvem junts, el personal de la constructora, el de la propietat i els membres de vigilància ambiental i tots nosaltres ens vam posar a treballar per reduir al mínim el seu impacte”.

Carles Iriarte, president d’Apapma, va explicar que havia parlat amb els responsables de medi ambient i que es mantenien en espera dels informes “per decidir quina acció prenem”, encara que criticava la velocitat amb què s’estan fent les obres, “no entrarem en si són d’interès nacional o no, encara que el Govern hauria de tenir més cura del patrimoni natural del país i no tenir tanta pressa per fer-les”. A més, també va avisar que des de l’associació “farem un seguiment acurat, dins de les nostres possibilitats, però no som massa optimistes sobre que no torni a passar”, ja que segons Iriarte, “amb aquest sistema i les característiques del terreny, veiem molt difícil que no es repeteixi, i així els ho vam expressar als responsables del ministeri”, va explicar.

Rossell, per la seva banda, declarava que l’empresa constructora ja ha pres noves mesures de control, com ara “instal·lar unes bales de palla i unes malles geotèxtils que ens permetran recollir l’excedent, en cas que torni a passar”. El director general de medi ambient també va comentar que aquesta tècnica es va seguir utilitzant posteriorment sense que s’hagués produït cap altra fuita, “quan la vam detectar, vam parar les obres i vam incrementar el nombre de persones per augmentar el control. Un cop fet, es va seguir treballant igual i, com hauria de ser, sense més incidències”.

Respecte a la importància sobre la quantitat de formigó que va caure al riu, Rossell va destacar que “cap veí de la zona se’ns ha queixat i ningú ha expressat la seva disconformitat per l’estat del riu”, i va insistir de nou que la seva actuació va ser la més ràpida i eficaç possible.

tracking