L'ampliació del carrer Sant Antoni, a l'octubre

L’adjudicació s’ha realitzat a l’empresa Pisada Serveis S.L. per un import de 376.095,52 euros i estarà enllestida a principi d’any

L'ampliació del carrer Sant Antoni, a l'octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de prolongació del car­rer de Sant Antoni d’Escaldes, que han de permetre treure trànsit del concorregut carrer de la Unió, començaran l’1 d’octubre, si bé els treballs de desbrossament i neteja a la zona, que hi facilitaran la intervenció, s’iniciaran d’immediat. Ho explica Trini Marín, cònsol major d’Escaldes, que recorda que l’obra consistirà en la construcció d’una via de 100 metres que comunicarà l’avinguda del Fener, tot just acabada de reformar, amb la carretera de l’Obac. Marín assegura que les obres estaran enllestides a principi del 2018.

L’adjudicació s’ha realitzat a l’empresa Pidasa Serveis, SL per un import de 376.095,52 euros i un termini d’execucació de tres mesos i mig. De l’import total, el comú n’assumeix 271.757,73 euros, i el cost restant es reparteix en proporcions diverses entre Andorra Telecom, Feda i Capesa.

El nou accés facilitarà l’entrada a la parròquia d’Escaldes des de la carretera de l’Obac i també a la inversa i ajudarà a descongestionar un dels carrers més transitats del país, el de la Unió, pel qual passen més de 13.000 vehicles diaris, segons dades del Govern. Fins a 6.300 automòbils fan cada dia el tram en sentit de la rotonda del Km 0 fins a la de la Dama de Gel i uns altres 7.400 el fan al revès. En aquest sentit, el comú d’Escaldes ha defensat, des de que va anunciar l’obra al maig, la importància de l’actuació per l’elevat càrrec de trànsit que pateixen els accessos actuals de la par­ròquia. “L’actuació permetrà repartir una mica els vehicles”, apunta la cònsol major.

Trini Marín afegeix que les obres de neteja d’herbes i totes les actuacions prèvies que serveixen per preparar el terreny on es farà l’obra, s’iniciaran entre la propera setmana i principis de setembre, i que això permetrà que es comenci “a picar” l’1 d’octubre.

D’entre les actuacions que es fan al setembre, hi ha, segons Marín, la neteja i el desmuntatge d’elements del carrer, així com la preparació del terreny on s’ha de construir el tram que connecta finalment amb la carretera de l’Obac. La nova via està prevista que sigui de doble sentit, de manera que es podrà entrar i sortir per la carretera general dos, malgrat que ara no és així.

L’obra pertany a un pla especial que es va aprovar fa dos anys i, segons van explicar fonts del comú el passat mes maig, la construcció del vial s’ha possibilitat finalment enguany a través de la cessió anticipada dels terrenys per part dels propietaris privats, que sufragaran el cost del projecte a través del que hagin de pagar segons la seva propietat. Per al comú d’Escaldes-Engordany, aquesta obra és una qüestió de “d’interès”, segons valora Trini Marín.

tracking