El comú rep una única oferta per explotar el circuit de ràfting

La societat RACA, SLU, la branca andorrana de RocRoi, és qui opta a la concessió

El comú rep una única oferta per explotar el circuit de ràftingFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha rebut una única oferta per tal d’adjudicar l’explotació del circuit de ràfting al riu Valira. Ahir a les tres de la tarda es va acabar el termini de presentació d’ofertes, i tal com es va confirmar des del comú només hi ha hagut un interessat. Segons ha pogut confirmar el Diari es tracta de la societat RACA, SLU, la filial andorrana de Roc­Roi, una des les principals empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà i que té en el ràfting una de les seves activitats estrella de l’estiu.

Tal com va explicar al Diari Carles Rabaneda, administrador de la societat RACA i també propietari de RocRoi, “si ens hem presentat és perquè veiem viable el projecte sempre que es facin les obres necessàries al riu”. En relació a les motivacions que els han portat a voler aterrar al país amb aquest projecte, va explicar que “el nostre origen és l’aigua, però aquí és una cosa nova que no s’ha fet mai. El fet de ser el primer cop que s’explotarà et motiva”.

El responsable de la societat no ha volgut entrar en massa detalls de la seva proposta, manifestant que volen ser prudents i esperar que es faci la corresponent obertura dels plecs i es comprovi que compleixen tots els requisits per tal de poder fer-se amb la concessió. Ara bé, va apuntar que inicialment es podria donar feina a una trentena de persones. “Això seria el mínim, a partir d’aquí el que es pugui anar creixent”, va afirmar. Alhora, però, va ser clar en assenyalar que es tracta d’una activitat nova, i per tant “cal veure quines sinergies es poden crear” i ser conscients que “cal un esforç d’uns quants anys perquè el projecte es consolidi”. El que no haurien tractat en cap cas amb el comú és una possible entrada a Naturlandia. “No n’hem parlat amb el comú. Ells han volgut fer una gestió privada del ràfting i són dues coses diferents. Però sí que es podran establir sinergies comercials i de màrqueting. Però en cap cas cap altra implicació”, va assegurar.

L’activitat del ràfting és la gran aposta del cònsol lauredià, Josep Miquel Vila, per tal de revitalitzar la parròquia i fer viable Naturlandia. Està previst que les obres de condicionament del riu comencin al setembre, malgrat que la corporació ja ha llogat dos locals a l’avinguda Rocafort (a la vorera contrària a l’edifici comunal), un per a la recepció i contractació de l’activitat i l’altre per utilitzar-lo com a vestidors. La plataforma de sortida serà al costat de l’hotel Imperial i el recorregut acabarà prop de la frontera. Després, el comú havia previst un servei de minibús per retornar els clients als vestidors.

Malgrat la voluntat del comú, des de FEDA, que és qui regula el cabal del riu, s’ha manifestat que desconeixen els detalls del projecte i que per tant no poden aclarir si seria factible.

tracking