El comú haurà recomprat la meitat de les preferents als bancs el 2019

El cònsol major va dir que quan acabi el mandat hauran pagat nou milions i “només” els quedaran
deu més per abonar

El comú haurà recomprat la meitat de les preferents als bancs el 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació de la Massana preveu haver recomprat la meitat de les participacions preferents que estan en mans de les entitats bancàries a final de mandat. “El 2013 vam necessitar 19 milions d’euros, i abans que pleguem n’haurem tornat la meitat. Recomprarem nou milions i aleshores només ens en quedaran 10 milions més”, va apuntar durant la diada de Sant Roc que es va celebrar ahir a la parròquia. Per aconseguir-ho, Baró va explicar que s’està fent una previsió de diners anual per anar comprant aquestes preferents i que es fa un seguiment per tenir-ho tot sota control. “Cada any, quan fem els pressupostos ja destinem una partida específicament a recomprar-les, de manera que ho fem sistemàticament. A les reunions de seguiment que celebrem normalment, ens assegurem que tot estigui controlat i només puc afirmar que tot funciona correctament”, va dir Baró.

Motor econòmic

El cònsol major es va referir al sector de la neu com a motor econòmic del país i va fer un crida a totes les institucions implicades perquè “entre tots fem propostes per seguir fent d’aquest sector el nostre motor econòmic i que faci més atractiu el país”. En aquest sentit també apuntava que el més important “és treballar tots junts per fer-lo créixer. La neu és un atractiu molt important i això no ha de canviar per molt que algú vulgui entrar en l’accionariat d’una altra estació. Hem de continuar endavant, que no hi hagi cap daltabaix, ja que no s’entendria que això passés”.

Pal-Arinsal, per la seva part, està tenint un gran estiu, ja que “tenim un creixement de dues xifres i ens estem atansant a una facturació important a l’estiu. És cert que destinem un milió d’euros a dinamitzar-la i veiem que aquest esforç té resposta”, va comentar.

Agraïment al jovent

La Massana va tancar ahir la seva festa major, un esdeveniment tradicional i que organitzen els joves. En aquest sentit, Baró va voler agrair “tot l’esforç que fan. Sabem que no és fàcil, però gràcies a ells mantenim una tradició cultural que fa més atractiva la nostra parròquia”. També va lloar que la festa s’hagi celebrat amb moderació, i per això va voler remarcar que “no hi ha hagut cap problema i esperem que no n’hi hagi. Els joves volen mantenir la tradició en les festes i donar la millor imatge possible”.

BARÓ DONA LA BENVINGUDA AL NOU SINDICAT

El cònsol major va donar la benvinguda al nou Sindicat de Treballadors del comú perquè “sempre és bo tenir un bon interlocutor. Valorem molt positivament la iniciativa i tan bon punt estiguin constituïts els rebrem, evidentment, i seguirem treballant conjuntament”, va dir. Baró va insistir que la relació amb els treballadors de la casa comuna sempre ha estat fluida, ja que en té pocs de fixos i que abans de crear-lo “ens van avisar que l’estaven fent i ens va semblar una bona idea que s’organitzessin i que hi hagi un sindicat a la corporació. De fet, ja n’hi ha en altres comuns, i com preveu la llei, estan en el seu dret de fer-ho”. El cònsol va recordar que la relació sempre ha “estat bona”.

tracking