Marín pensa en l'avinguda del Fener com a segon eix comercial

La zona ha prosperat darrerament, a remolc de Vivand, i els negocis han proliferat en carrers com Sant Antoni o Isabelle Sandy

Marín pensa en l'avinguda del Fener com a segon eix comercialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, va afirmar que amb la remodelació de l’avinguda del Fener es “revitalitza una zona que va més enllà del mateix carrer”. “S’han obert molts comerços als voltants, especialment als carrers adjacents, com ara el de Sant Antoni o el d’Isabelle Sandy. Estar tan a prop de Carlemany ens permetrà revitalitzar-la encara més i tenir un segon carrer comercial”, va explicar la cònsol major. De fet, va insistir que “les reformes van servir per renovar tota la xarxa de serveis, però sobretot per embellir un carrer donant-li un toc personal, diferent a Vivand, però aconseguint un segon eix comercial per a la parròquia”. “Fer-les era una necessitat primordial per a nosaltres perquè no hi havia la càrrega de separativa d’aigües feta, i en aquest tram hi viu molta gent, però de pas vam voler fer les reformes d’embelliment perquè tingués la seva personalitat pròpia”, va comentar. En total van ser set mesos d’obres, es va parar per Nadal per no entorpir una de les millors èpoques comercials de l’any i s’hi van invertir gairebé dos milions d’euros.

Carrer per a vianants

Durant el plantejament del projecte, sempre es va tenir en compte que el carrer havia de guanyar espai per als vianants. “Vam donar-los més importància a ells i per això vam fer les voravies tan grans. Abans hi havia cotxes aparcats en doble fila i vam voler canviar la imatge i el concepte del carrer, però mantenint un servei òptim tant per als comerciants com per als veïns”. Durant les obres, alguns no podien entrar als aparcaments, de manera que el comú els va facilitar una plaça alternativa. “Unes obres tan importants sempre són molestes”, va reconèixer la cònsol major, però eren “totalment necessàries perquè alguns dels serveis no s’havien modificat en 40 o 50 anys i si hagués passat qualsevol cosa greu podria haver generat problemes”, va dir.

Més aparcament

Els usuaris de l’avinguda del Fener van perdre la zona blava però, segons Marín, hi ha prop de dues-centes places a la zona i, pensant en el futur, la corporació està treballant en el pàrquing d’Escaler, un projecte que preveu construir-ne unes 500 més i que finalitzarà més enllà del 2019. “Estarà en una zona perfecta perquè connectarà el carrer de l’Obac amb la carretera de l’Obac. Ja hem demanat els permisos a Govern i estem parlant amb els propietaris dels terrenys. Si tot va bé, l’any vinent començarem l’ender­roc de l’antiga guarderia i de les Bodegues Pirinaiques però l’estrenarà un nou cònsol.”

tracking