Nucli antic i places es consoliden com a escenaris de la festa major

La cònsol major destaca que l’any que ve es continuarà apostant per l’actual fórmula malgrat que cal “anar-se reinventant”

Nucli antic i places es consoliden com a escenaris de la festa major

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, veu “consolidat” el centre històric i les places com a escenaris de festa major. Així ho va explicar ahir la màxima representant comunal en el balanç dels quatre dies de celebració. Marsol va considerar “un èxit” la fórmula encetada l’any passat, amb diverses propostes –aquest any fins a una seixante­na– repartides entre places i car­rers del nucli antic. El comú veu la plaça Guillemó i la del Poble com “el lloc idoni” per acollir concerts i activitats. Conxita Marsol va assegurar, d’aquesta manera, que s’hi “continuarà apostant”.

Un dels punts forts de l’edició d’enguany ha estat l’alta participació, més elevada que l’any passat. Marsol va dir ahir que la plaça Guillemó va acollir, divendres a la nit, unes 3.000 persones al concert de la Pegatina, i que tant dissabte amb els Diablos, com diumenge amb la Principal de la Bisbal, l’afluència va ser “molt bona”. L’única nota negativa dels concerts va ser la suspensió de l’actuació de la Soul Machine, grup de soul i funky, a mig fer, per culpa de la calamarsada de la matinada de dissabte a diumenge. Al concert de David Bisbal d’anit al Parc Central s’hi preveien més de 4.000 persones.

Marsol, en espera del final de festa, va fer èmfasi en el fet que algunes propostes d’enguany, com l’arrossada amb havaneres d’ahir al migdia, durant la qual es va fer el balanç, van sumar més concurrència que mai. “També és un dels anys que hi ha hagut més gent al Contrapàs de diumenge, potser el temps va acompanyar, no feia tanta calor”, va explicar Conxita Marsol. En global, la valoració que va fer la cònsol va ser “molt positiva”. Marsol va posar en relleu que hi ha hagut “bon ambient al carrer” i “molta participació”, i va sostenir que els restauradors n’han acabat contents.

La cònsol major va recordar que va ser justament l’actual majoria qui l’any passat va fer canvis a les ubicacions de la festa i a l’oferta, “ja que la celebració s’havia anat perdent” i “no es feien activitats a les places” més enllà dels actes tradicionals, gràcies a l’esforç de la colla gegantera i l’esbart. Marsol va avançar que el 2018 s’hi introduiran “novetats”, que no va avançar, perquè és clau per a la celebració que “es vagi innovant” i “anar-nos reinventant”.

Tancament dels Pouets

Malgrat que aquests han estat dies de disbauxa i música a la capital, el comú ha afrontat també el tancament de l’aparcament dels Pouets, després de rebre divendres l’aval de la Batllia. “Han tancat, no hi ha hagut cap problema, els empleats han col·laborat i han sortit els cotxes que hi havia dins amb normalitat”, va confirmar Marsol, que va dir que la situació no ha variat perquè l’empresa no ha entregat la documentació que té pendent.

POPULAR ARROSSADA AMB NOTES D'HAVANERES

Molts feien cua a la plaça del Poble abans que es comencessin a repartir les racions de l’ar­rossada popular, ahir a les dues del migdia. El cuiner Abundi Monterde va explicar que s’hi havien fet servir “230 quilos de pollastre i 125 de verdura” i que, en total, estava a punt de repartir 1.300 plats d’arròs. La cònsol major, Conxita Marsol, el cònsol menor, Marc Pons, i la resta de membres de la corporació van participar en el repartiment i també van poder remenar la vistosa paella, d’un groc llampant.

Marsol va subratllar que ahir hi havia “una cua més llarga” que en l’anterior edició. “S’ha fet un escenari millor, hi ha taules, cadires, para-sol i havaneres perquè hi hem volgut donar un aire més de festa”, va dir la cònsol. El grup Cavall Bernat va ser l’encarregat de portar la tradicional música amb aires de mar al bell mig de la plaça del Poble. Per la seva banda, Abundi Monterde va lamentar que no s’hagués optat per “un sistema de tiquets” per controlar millor les previsions d’arròs.

tracking