El comú obté l'aval de la Batllia i tanca el pàrquing dels Pouets

La Batllia dicta l’aute pel qual autoritza la corporació a cessar l’activitat a la instal·lació de manera immediata

El comú obté l'aval de la Batllia i tanca el pàrquing dels PouetsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va emetre anit l’ordre de tancament de l’aparcament dels Pouets, un cop la Batllia va dictar un aute que autoritzava la corporació a executar el requeriment de tancament amb caràcter subsidiari.

El comú de la capital va comunicar al vespre que procedia “fins a nova ordre” a cessar l’activitat de l’aparcament “per no disposar dels certificats industrials requerits ni haver acreditat, tal com s’havia sol·licitat, disposar de les assegurances de responsabilitat civil obligatòries”. L’aute de la Batllia marca que s’autoritza el tancament “sobre la base dels articles 51 i 51bis del Codi de l’Administració”. L’empresa concessionària està obligada ara a retornar als usuaris els vehicles que es trobin a l’interior del local mentre estigui vigent el tancament cautelar.

A la sessió de comú d’ahir a la tarda, Conxita Marsol també va apuntar que, si la qüestió no pren un gir des d’ara fins llavors, al setembre es procedirà a proposar la resolució de la concessió. A la minoria, la consellera del Partit Socialdemòcrata Dolors Carmona va donar suport al tancament cautelar i va recordar que “tenim una responsabilitat com a comú”. A més, el conseller de Cd’I Víctor Pintos va concloure que era “una concessió que va néixer torta i ha evolucionat torta”, i que ha generat molts problemes.

En la sessió de comú d’ahir, just abans de l’inici de la festa major, també va repassar-se la liquidació del primer semestre de l’any.

El 70% de la inversió

Marsol va estimar que el comú executarà enguany el 70% d’inversió prevista en el pressupost. L’oposició va considerar que el comú anava “molt endarrerit” en l’execució d’inversió real perquè fins ara només s’ha liquidat el 10,54% del planejat en tot l’any.

A 30 de juny, s’havien liquidat 1,19 milions d’euros d’inversió real dels 11,37 milions previstos. Marsol va argumentar que “els procediments administratius són llargs” i que cal tenir en compte que algunes de les obres, com la de l’avinguda Meritxell, per a les quals es convocarà concurs aquest any, no es faran fins a l’exercici vinent. La cònsol va destacar que hi ha “a la ratlla dels 7 milions d’euros autoritzats” i projectes en fase de licitació que s’executaran aviat. El comú té un superàvit de 5,9 milions d’euros el primer semestre. Marsol va dir que els “ingressos estan creixent”, com a mostra de la “recuperació econòmica” de la parròquia i el país, pel que fa, entre d’altres, als ingressos per ITP, que han pujat un 72% respecte al 2016, a nivell de construcció, i per la recaptació dels aparcaments.

La sessió del comú va declarar ahir desert el concurs de subministrament d’un túnel de llum per a l’enllumenat de Nadal, una decisió que va celebrar l’oposició.

El comú obté l'aval de la Batllia i tanca el pàrquing dels Pouets

tracking