Un grup de treballadors del comú crea un sindicat per fer d'interlocutor

El col·lectiu vol esdevenir una eina per facilitar la comunicació amb la corporació

Un grup de treballadors del comú crea un sindicat per fer d'interlocutorArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de treballadors del comú de la Massana ha creat un sindicat per tal de canalitzar reclamacions. Un dels promotors de la iniciativa, Pancho Lizama, va explicar que de moment han constituït l’entitat i que al setembre celebraran la primera reunió per nomenar una junta directiva, fixar les quotes i redactar els estatuts. El Sindicat de Treballadors del comú de la Massana neix arran de la inquietud d’una quarantena d’empleats que comparteixen la necessitat d’organitzar-se per tal de millorar i facilitar la comunicació amb la corporació massanenca.

Etiquetes:

Lizama va destacar que una part del personal vol agrupar-se per “millorar situacions” que no funcionen correctament o necessiten corregir-se, i en aquest sentit va afirmar que utilitzaran el sindicat com “una eina” quan calgui, fins i tot quan el comú necessiti traslladar informacions. D’aquesta manera, va remarcar, “el comú tindrà un interlocutor per saber si el personal està d’acord a fer una cosa o no”. Es tracta, va dir, de “facilitar la comunicació entre les parts” i esdevenir “un organisme de defensa”.

Lizama va detallar que ja fa un any que alguns treballadors tenien intenció d’impulsar el projecte i ara han decidit “fer realitat la paraula”. Una idea que, segons el promotor, “va tenir molt bona acollida” i va sumar adeptes ràpidament. El comú massanenc és el tercer que passa a comptar amb un col·lectiu de treballadors, juntament amb el d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Lizama va avançar que la intenció és coordinar-se per compartir experiències.

tracking