El comú reclama a la Batllia la clausura cautelar dels Pouets

Marsol diu que l’empresa no entrega el document d’Indústria que té pendent i que no respon a les peticions

El comú reclama a la Batllia la clausura cautelar dels PouetsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha entrat a la Batllia el requeriment per al tancament cautelar de l’aparcament dels Pouets, Dionis SLU, després que els seus responsables no hagin presentat la documentació que se’ls requeria des que es va obrir fa sis mesos. Ho va anunciar ahir la cònsol major, Conxita Marsol. “Fa dos o tres dies que l’empresa concessionària ha rebut el requeriment per al tancament cautelar. No ha tancat i, per tant [dimecres passat], es va entrar una demanda a la Batllia demanant que s’executi”, va avançar Marsol. La petició del comú és per al tancament “immediat” fins que obtingui la informació que sol·licita.

Entre els documents que hi ha pendents d’entregar a la corporació n’hi ha un d’Indústria que ha de servir per declarar la fi d’obres. El comú de la capital, que ja havia donat un ultimàtum a l’empresa al juliol, reclama que en cessi el funcionament de seguida, mentre no s’entregui la informació que hi ha pendent.

A més, Marsol va explicar que divendres passat també es va demanar a l’empresa les pòlisses d’assegurança per assegurar que les tinguin al dia. “Tot i que les havien de lliurar dilluns, no ho han fet”, va lamentar la cònsol.

Una espera de 6 o 7 mesos

Conxita Marsol va assenyalar que “no hem decidit encara resoldre la concessió”, sinó el tancament cautelar fins que s’obtingui tota la informació i documentació que es demana. “Si no se soluciona, ens en plantejarem seriosament la resolució”, va dir. Marsol va considerar que l’administració comunal ha tingut “molta paciència” perquè entenen que les places de pàrquing són “fonamentals per a aquella zona”. Però va destacar que ja han esperat “sis o set mesos” i que, finalment, s’ha decidit “el tancament cautelar” per evitar que “no hi hagués cap problema”.

Fonts de l’empresa van dir ahir al Diari que s’oposen al tancament i entenen que a dia d’avui no hi ha cap incompliment que el justifiqui. A més, expressen que podria provocar “conseqüències greus” en l’àmbit econòmic. Les mateixes fonts asseguren que no tenen coneixement que el comú hagi emprès cap acció judicial contra Dionis SLU.

Per la seva banda, la cònsol major va ressaltar que l’obligació del comú és vetllar “per la seguretat” i que, en conseqüència, si l’empresa lliura “tota la documentació” la mesura s’aixecarà.

“Per molt que vulguem tenir més present el fet de les places de pàrquing que els formalismes, no ens queda més remei [que prendre aquesta decisió]”, va dir Conxita Marsol. La cònsol va apuntar que li “sabia greu” perquè l’aparcament “sembla que estava funcionant”. Conxita Marsol va insistir que no tan sols no els ha estat lliurada la documentació que demanaven, sinó que “fa dies que l’empresa no respon als requeriments” que li fan. “Falten documents pel que fa a Indústria per poder declarar el final d’obra, ens van explicar que havien contractat una nova empresa d’enginyeria i sembla que és cert”, va posar en relleu Marsol, que, no obstant això, va dir que la paperassa continua sense arribar.

“Ens preocupa molt el document d’Indústria i les assegurances, que potser les tenen, però no ens les porten”, va dir Marsol. Pel que fa a la decisió d’entrar el requeriment a la Batllia perquè executi el tancament, Marsol va argumentar que “no volem seguir assumint una responsabilitat que tampoc ens toca”.

LA PETICIÓ A LA CASS PER DETECTAR EMPLEATS AMB UNA SEGONA FEINA ARRIBA ALS TRIBUNALS

El comú d’Andorra la Vella també ha portat a la justícia la petició perquè la CASS li faciliti les dades que li han de permetre saber quants dels seus funcionaris tenen una segona feina. La cònsol major, Conxita Marsol, va recordar ahir que la llei de funció pública estableix que un funcionari no pot ser assalariat en una altra empresa si no es tracta d’una qüestió familiar. Marsol va reconèixer que creuen que hi ha una quantitat “petita” de casos a la corporació i va reiterar que tenen “dret a saber-ho”. Marsol considera que tenen “l’obligació de fer complir la llei”, també perquè “afecta les expectatives de treball de les persones”.

El comú havia demanat en primer lloc les dades a la CASS, que va argumentar que no podia donar-les per la Llei de protecció de dades. Marsol va dir que l’Agència de Protecció de Dades (APDA) els va fer un informe avalant la petició, però que tot i així no van cedir-los-les. D’aquesta manera, el comú va decidir recórrer a l’administració de justícia, que ho ha admès a tràmit. La preocupació sobre si hi ha treballadors del comú que tenen una segona feina va sorgir, segons Marsol, en fer l’externalització de la recollida d’escombraries, ja que al comú van trobar persones de la plantilla a les quals no els anava bé un canvi de l’horari laboral, situació que va fer-los pensar que podria ser que tinguessin una altra feina.

tracking