transports

El bus de la Seu pararà a l'Estació Nacional però no serà el seu final

El ministre Jordi Torres va explicar que la voluntat és que hi faci una aturada, “com totes les línies internacionals”

El bus de la Seu pararà a l'Estació Nacional però no serà el seu finalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autobús de la Seu sí que haurà de fer parada a l’Estació Nacional, encara que no caldrà que sigui el seu destí final, així ho va confirmar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, que va manifestar la voluntat que la companyia “s’aturi allà com totes les línies internacionals, encara que pel fet d’estar a menys de 50 quilòmetres, no haurà de ser el final. Això ja estava en les bases”, va dir. La possible parada obligatòria podria alterar els horaris d’aquest servei que fa més de 60 anys que manté el recorregut, “i no volem causar un perjudici als usuaris, de manera que no mourem res, almenys fins al setembre, però els haurem d’acostumar a la nova situació”, va dir. A partir d’aleshores caldrà obrir un període de negociació amb la Hispano Andorrana per intentar definir una nova ruta que contempli l’Estació Nacional però que no faci perdre el ritme de viatges actual. “Sabem que si paren a l’estació no podran complir els horaris, i per això estudiem trajectes alternatius. Volen mantenir-los, però amb un nou recorregut que faci compatible les dues situacions”, va dir Torres.

Per exemplificar-ho, va proposar que si el bus no anés per Santa Coloma i ho fes per l’exterior podria anar més ràpid, de totes maneres “serà la pròpia compa-nyia qui ens ha de dir el recorregut que tenen pensat”, va dir el responsable d’Ordenament Territorial.

La cònsol major d’Andorra la Vella va comentar que “entenc que encara no parin perquè les línies nacionals no estan enllestides”, però li consta que “Govern està treballant per buscar la millor solució”, encara que va reconèixer que “fins al setembre no crec que canvïi res, i tampoc passa res per esperar una mica més”, va dir. Marsol insistia que un cop ja estiguin creades aquestes línies regulars, “els busos sortiran des de l’estació i cobriran els trajectes fins a totes les parròquies sense problemes i, d’aquesta manera l’estació complirà amb la seva funció com a tots els països del món”.

Línies regulars

El ministre va comentar que estan en espera de tenir els informes jurídics per poder fer el concurs i adjudicar l’explotació d’aquestes línies. Segons va explicar, “aquest és un informe complex i ha de quedar ben lligat. No es pot fer d’avui per demà”, va manifestar, “ja que aquest transport intern serà el que permetrà als viatgers fer transbord des de l’Estació Nacional fins a la resta de parròquies”. Marsol comentava que “mentre aquestes línies no existeixin, tampoc podem exigir a l’autobús que ho faci”, va dir.

Canvis en l’Estació

Tres mesos després que entrés en funcionament l’Estació Nacional d’Autobusos, el ministre Torres va comentar que sempre estan disposats a rectificar i en aquests moments estan plantejant alguns canvis, “estem estudiant fer una zona de càrrega i descàrrega de passatgers al costat de l'edifici Coex”, va informar.

tracking