reportatge

Més de dues-centes persones se sumen al ball de Santa Anna

Més de dues-centes persones se sumen al ball de Santa AnnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Anna marca el final de la festa major de la parròquia, que enguany ha estat més llarga del normal. La cònsol major, Trini Marín, va explicar que aprofitant que l’esbart de Santa Anna celebrava un festival dissabte, era una bona oportunitat per allargar els dies de festa i dels dos tradicionals es van passar a cinc, una situació que no es preveu que es repeteixi l’any vinent. Els veïns de la parròquia no semblaven gaire preocupats ahir al matí durant el ball de Santa Anna, al contrari, més de dues-centes persones es van reunir a la plaça homònima per gaudir d’una de les tradicions més antigues. Capitanejats per la pubilla, una desena de dansaires de totes les edats van mostrar diferents balls propis mentre a l’ombra, els consellers esperaven amb ànsia el seu torn –o no.

Trenta minuts després que comencés, els trabucaires van anunciar que el moment havia arribat i la plana política de la parròquia va sortir a la pista animada pels assistents. El cap de Govern s’ho mirava divertit des de la distància. Ja li havia tocat fer-ho a ell en els seus temps de cònsol. De fet, Martí va comentar que aquest any encara no havia pogut assistir a cap acte de la festa major, “només vaig poder arribar a la cantada d’havaneres, que a més m’agraden molt”. Més tard Marín detallava totes les activitats que s’havien fet, però sobretot posava l’èmfasi en el fet que eren per a tots els públics, “a les tardes hi ha concerts per a la gent gran, que també els agrada sortir; a la nit, per al jovent, i el dia, per a tothom”, reia la cònsol.

A diferència d’altres anys, les parròquies no han compartit dies de festa i com deia Marín, Sant Julià espera pacientment el seu torn, que comença el cap de setmana.

Més de dues-centes persones se sumen al ball de Santa Anna

tracking