reportatge

Una pèrgola integradora a l'escola de Meritxell

La unió del Cos de voluntaris per la natura i els alumnes de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha permès la construcció d’un espai perquè els alumnes del centre puguin fer activitats a l’aire lliure i a l’ombra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves que participen en el programa del Cos de voluntaris per la natura (CVN) de la Massana van col·laborar amb els alumnes de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (Eensm) en la construcció d’una pèrgola que donarà ombra als estudiants quan surtin al pati. Aquesta era una necessitat que tenia el centre, tal com va destacar la seva directora, Celine Mandicó, durant la inauguració de la nova estructura que es va fer ahir a l’escola de Santa Coloma. “Aquest pati estava una mica massa assolellat i necessitàvem aquesta zona a la fresca, per això els nostres alumnes han treballat al costat dels nois del CVN per fer-la realitat”, va comentar. En total hi han treballat una desena de persones per tenir-la instal·lada en tan sols quinze dies. Els nois del CVN van fer la part més complicada, però els alumnes del centre van ajudar en les tasques d’ornamentació, ja que les potes de la pèrgola estan a dintre d’uns testos des d’on s’enfilen unes plantes. El cònsol major de la Massana, David Baró, va destacar la unió entre els dos grups perquè “per una banda ofereix un vessant social i per l’altra una de laboral. És en definitiva un win-win”. Baró va ressaltar que “és un plaer donar suport a aquest projecte encara que només sigui per veure el somriure de tots aquests nois. Ells són els responsables que estiguem per tercer any aquí”, va destacar.

El conseller de Medi Ambient del comú, Sergi Gueimonde, també posava l’èmfasi en l’àmbit social del projecte, ja que “es complementen bastant bé els uns amb els altres i tothom ens comenta que és una experiència molt agradable, per tant, des del comú segur que voldrem donar-li continuïtat”, va anunciar. El Cos de voluntaris per la natura es va crear fa cinc anys per donar una oportunitat als joves de la parròquia que es troben en situació de risc d’exclusió social, i a través del programa poden desenvolupar pràctiques que els donaran coneixements suficients per poder desenvolupar, si ho volen, una professió. A més, enguany s’hi ha unit el Govern, que l’ha inclòs en el pla Focus 16-20 del Govern per a la formació i ocupació de joves d’aquesta franja d’edat. Per una banda la corporació ofereix les pràctiques laborals, mentre que l’administració s’encarrega de les classes lectives i de posar un tutor. Aquest és el tercer projecte que realitzen plegades ambdues institucions des que fa dos anys van rehabilitar una zona enjardinada del centre escolar i l’any passat van instal·lar-hi uns horts urbans.

Una pèrgola integradora a l'escola de Meritxell

Una pèrgola integradora a l'escola de Meritxell

tracking