El comú anuncia per a l'octubre el concurs per entrar a Arcalís

El cònsol major va explicar que treballaran tot l’estiu per enllestir el plec de bases i que el guanyador final s’anunciarà al novembre

El comú anuncia per a l'octubre el concurs per entrar a ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que la intenció de la corporació és treure el concurs públic per entrar a Secnoa entre finals de setembre i octubre, perquè l’empresa gua-nyadora pugui començar la temporada sencera. “Estem estudiant totes les propostes que tenim sobre la taula. Treballarem el mes d’agost per enllestir el concurs que presentarem a principis d’octubre i volem anunciar el guanyador el mes de novembre”, va dir. Les dates anunciades pel cònsol major coincideixen de ple amb la idea que Joan Viladomat li va expressar en una reunió prèvia, tot i que “al concurs s’hi podrà presentar qualsevol empresa que ho desitgi, però el senyor Viladomat ens va dir que voldria entrar aquesta mateixa temporada”. Mortés va comentar que l’accionista majoritari de Saetde està disposat a seguir el pla director de l’estació d’Arcalís que es va aprovar el passat mes de febrer i que preveu que la primera inversió que es faci sigui el telecabina de l’Hortell. Segons el cònsol major, Viladomat “ens ha assegurat que també és la primera inversió que voldria fer”, va comentar després del consell de comú que es va celebrar ahir.

Mortés va destacar que l’oferta de Viladomat “pot ser una proposta molt interessant però l’haurem d’estudiar a consciència”, encara que també contempla una situació en la qual no cristal·litzi l’acord i, en aquest cas, “seguirem endavant amb el nostre pla i esperarem que una altra empresa vulgui fer-ho”, va dir. Sobre el fet que Saetde, participada en un 30% pel comú d’Encamp sigui qui faci l’oferta, el cònsol major d’Ordino no hi veu cap problema i entén que “Encamp forma part de l’accionariat de la companyia, però és aquesta i no la corporació qui entraria a formar part de l’accionariat de Secnoa”, va explicar.

Les conselleres de la minoria, Sandra Tudó i Eva Choy, es van mostrar molt favorables a la proposta de Viladomat, ja que “durant la campanya ja vam dir que volíem que entressin inversors privats externs i, si finalment és una persona del país i que entén tant del món de la neu, encara millor”, van destacar, encara que són plenament conscients que “per ara només s’ha fet un primer acostament entre les dues parts”. Finalment van apuntar que “és important que les negociacions tirin endavant. La seva proposta inicial és molt bona i ara caldrà conèixer-ne els detalls”.

Nou aparcament a Arans

Mortés també va anunciar en el consell del comú que es llogarà un terreny per fer-hi un aparcament a Arans d’unes 20 places, que entrarà en funcionament la propera temporada d’hivern. El projecte encara no té el pressupost assignat, encara que l’acord entre les dues parts seria de cinc anys, ampliable any a any. El cònsol major va destacar la notícia perquè “les obres a la carretera van fer perdre places i ara podrem resoldre el problema”.

LA XARXA DE CALOR SEGUIRÀ ATURADA FINS QUE ES DEFINEIXI DE NOU EL PROJECTE

La consellera de la minoria, Sandra Tudó, va preguntar al cònsol major pel concurs que va quedar desert per construir la xarxa de calor i aquest va respondre que per ara no es faria res més fins que es revisés el projecte, ja que “en un principi es volia crear aquesta xarxa per portar l’escalfor generada a la caldera de biomassa del centre esportiu fins a la resta d’edificis públics, però després de quedar-se buit el concurs, intentarem veure si també pot arribar a algun edifici privat”, va destacar Mortés. Segons va comentar, el pressupost que el comú tenia previst destinar-hi, “uns 315.000 euros”, està molt sota de les ofertes que es van presentar. De fet les tres empreses que ho van fer “proposaven una despesa més pròxima als 400.000 euros i a la corporació no tenim aquesta reserva pressupostària”, va comentar. Els estudis previs que va realitzar la corporació no contemplaven aquesta inversió, i segons Mortés “no tenim clar com fer-ho”. Tudó i Choy es van mostrar comprensibles i van declarar que estaven a favor que es pogués aprofitar la xarxa “per a usos privats”, i que estaven disposades a “esperar a tenir definit el projecte per poder fer un nou concurs”.

tracking