L'explotadora dels Pouets assegura que treballa per tenir la certificació

Defensa que no hi ha “deixadesa” però que se’ls requereix una documentació díficil d’obtenir perquè afecta una maquinària heretada en mal estat

L'explotadora dels Pouets assegura que treballa per tenir la certificacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ultimàtum que la setmana passada la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va asseverar que s’havia donat a la concessionària de l’aparcament dels Pouets, Dionis SLU, ha sorprès l’empresa, segons van assenyalar fonts de la mateixa. Les fonts indiquen que no hi ha “deixadesa” per part de l’explotadora de l’aparcament i que treballen per obtenir la documentació que els està requerint la corporació par­roquial amb una enginyeria especialitzada i també amb el departament d’Indústria del Go­vern i que el comú n’és coneixedor de la tasca que s’està fent. Ara bé, van indicar que el problema rau en el fet que el que demana el comú és una mena de certificat final d’obra “difícil d’obtenir” en el seu cas, atès que afecta la maquinària de l’aparcament que Dionis van heretar en un molt mal estat.

Des de l’empresa van indicar que entenen que la majoria comunal tingui aquesta preocupació, perquè “si passés alguna cosa també hi hauria una responsabilitat per part seva, estarien en el punt de mira”, però “no estem mirant el sol, estem mirant com es pot solucionar això”, van insistir. També va sobtar el fet que Marsol comentés a la premsa que avui s’ha de celebrar una reunió per mirar de trobar una solució al problema. Les fonts van indicar que en principi, empresa i comú s’havien citat el mes de setembre i, si més no, divendres no tenien constància que haguessin d’acudir a una trobada.

Sobre el fet que Marsol manifestés que la concessió es podria revocar si és que no es presenta la informació reclamada, des de l’empresa van assenyalar que llavors el problema l’haurà d’acabar dirimint la Batllia. Van recordar que han fet una inversió molt important en la instal·lació per tal de poder tornar a posar l’aparcament intel·ligent del centre de la parròquia en funcionament.

Una història complexa

El passat dels Pouets està ple de dificultats i aquest darrer intent de fer funcionar un equipament que s’ha passat anys tancat tampoc està absent d’entrebancs. A principi d’aquest any Marsol anunciava que es reclamarien a l’empresa les claus de l’aparcament després que no complís amb els terminis d’acabament de l’obra per tornar a fer funcionar la instal·lació. El termini havia acabat el 8 de desembre del 2016 i un mes després els treballs no havien finalitzat i Marsol recordava que, per contracte i pel mateix plec de bases del concurs, la corporació estava facultada per rescindir la concessió en no haver-se complert les condicions estipulades. Aquell primer escull es va salvar després que Dionis SLU entregués unes al·legacions en què justificava el retard en l’acabament dels treballs per un seguit de causes “de força major” relacionades amb els problemes amb l’empresa a la qual havia designat de mitjancera per a la coordinació de l’obra de reforma –que van derivar en un plet que està a la Batllia– i l’aparcament va obrir amb normalitat durant el mes de febrer.

Però al juny els problemes es tornaven a posar sobre la taula després que novament la cònsol de la capital manifestés que encara seguien pendents d’uns informes tècnics que Dionis no havia entregat i que aquest incompliment tornava a posar en perill el manteniment de la concessió. Malgrat que uns dies després la mandatària comunal assenyalava que la situació estava més a prop de la solució perquè tenien constància que l’empresa s’estava preocupant per lliurar el que se’ls reclamava, la setmana passada la cònsol va tornar a parlar d’“ultimàtum”.

tracking